Donderdag in de City de film 'Sweet Country'.
Donderdag in de City de film 'Sweet Country'.

Donderdag 31 mei

Handwerkochtend

10.00 uur | Buurtkamer Kastanje

Gezellig handwerken met een kop koffie en een praatje. Ook voor hulp bij leren haken of breien, materiaal is aanwezig.

Bingomiddag

14.00 uur | OAZ-gebouw

Buurtvereniging de Achtergracht houdt een bingo in het OAZ-gebouw. De balletjes gaan om 14.00 uur rollen, zaal open om 13.30 uur. Adres: Fijnvandraatlaan 2.

Uitvaartspreekuur

15.00 uur | Myosotis

Elke donderdag spreekuur over uitvaartverzorging en uitvaartverzekeringen. Adres: Utrechtseweg 110-B.

Historische stadswandeling

19.00 uur | De Grote Kerk

De Historische Kring Weesp verzorgt een historische avondwandeling door het centrum van Weesp. De wandeling duurt anderhalf uur. De kosten zijn € 3,50 per persoon. Aanmelden is niet nodig.

'Sweet Country'

20.00 uur | City of Wesopa

De Aboriginal Sam en zijn vrouw Lizzie worden door hun baas, de vriendelijke predikant Fred Smith, uitgeleend aan een net van het front teruggekeerde militair om hem te helpen zijn buitenpost te renoveren. Entree € 8,-.

Erfgoedfestival groen

13.30 uur | Museum Weesp

Bezoek Museum Weesp als onderdeel van het Erfgoedfestival Groen. Dit festival laat het publiek op een laagdrempelige manier kennismaken met Gooise groenverhalen via tentoonstellingen, wandel- en fietsroutes en lezingen.

Vrijdag 1 juni

Spelletjesdag

10.00 uur | Buurtkamer Kastanje

Zin om een potje te kaarten of te rummikuppen? Van 10.00 tot 12.00 en van 14.00 tot 16.00 uur is er spelletjesdag in de Buurtkamer. Kom eens langs.

De City Singers: 'Viva la Vida'

20.00 uur | City of Wesopa

De City Singers zijn levensgenieters! Daarom zingen ze en treden ze op. Dit jaar is er hard gewerkt met de nieuwe dirigent en pianist. Gebracht worden nummers die uit het leven gegrepen zijn, onderwerpen die iedereen herkent. Entree € 10,-. Kaarten via wesopa.nl.

'Ruimte verbeeld'

Synagoge Weesp

De expositie 'Ruimte verbeeld' is vrij te bezoeken op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 juni. Acht beeldend kunstenaars, gezamenlijk afgestudeerd aan de Wackers Academie Amsterdam in 2013, laten hun hedendaagse werk zien. De opening door Jaap Nijstad, kunsthistoricus, is op zaterdag 2 juni om 15.00 uur.

Zaterdag 2 juni

Kangoeroe Klup Argus

10.00 uur | Argus korfbalkantine

Alle kinderen tussen de 2,5 en 6 jaar zijn van harte welkom bij de Kangoeroe Klup van korfbalvereniging Argus. In de korfbalkantine aan de Papelaan kunnen kinderen spelletjes doen met bal en hoepel. Na afloop is er voor elk kind een gezonde snack. Opgeven is niet nodig.

De City Singers: 'Viva la Vida'

14.30 uur | City of Wesopa

De City Singers zijn levensgenieters! Daarom zingen ze en treden ze op. Dit jaar is er hard gewerkt met de nieuwe dirigent en pianist. Gebracht worden nummers die uit het leven gegrepen zijn, onderwerpen die iedereen herkent. Entree € 10,-. Kaarten via wesopa.nl.

'Piratenschorem'

15.00 uur | Theaterpand Weesp

De spelers van theaterschool Zone1380 spelen het zelfgeschreven stuk 'Piratenschorem'. De drie 'gezworen' piratenvrienden Jack, Wil en Liz ontmoeten Kapitein Haak in de gevangenis en daarmee begint alle ellende. Vertelt Kapitein Haak de waarheid en ligt er echt een schat verborgen op Neverland? Kan Peter Pan eindelijk afrekenen met zijn grootste vijand? En lukt het de Lost Boys om Tinkerbell te redden uit de klauwen van Jack? Kaarten via theaterpandweesp.nl.

Chris Blüm pupillentoernooi

9.00 uur | FC Weesp

FC Weesp houdt het Chris Blüm pupillentoernooi. Aan het toernooi nemen 78 teams deel. Zaterdag spelen de onder 8 t/m 12 en zondag de onder 13. Voor het eerst doen er ook meisjes mee. Het toernooi is vernoemd naar de eerste voorzitter van FC Weesp, wijlen Chris Blüm. De wedstrijden zijn zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur en zondag van 9.00 tot 13.00 uur.

Zondag 3 juni

Feestje in de Kerk

10.00 uur | De Grote Kerk

Een kerkdienst voor iedereen, dus ook voor mensen die nooit naar de kerk gaan en waarbij religie geen hoofdrol speelt. Iedereen is welkom, de toegang is gratis. Marije Hage leidt de dienst, die draait om verbinding en inspiratie. Met livemuziek en inspirerende verhalen van gastsprekers. Zie P13.

Sunday Morning Classic

9.15 uur | Toer Fiets Club Weesp

Een toerrit van ongeveer 80 kilometer met een stop onderweg voor koffie en appelgebak. Verzamelen om 9.15 uur, vertrek om 9.30 uur. Tel. 06-21828530.

'Ferdinand'

14.00 uur | City of Wesopa

De animatiefilm 'Ferdinand' speelt zich af in Spanje en vertelt het verhaal van een grote stier met een klein hartje. Als hij ten onrechte aangezien wordt voor een gevaarlijk beest wordt hij gevangen genomen en weggevoerd. Vastberaden om terug te keren naar zijn familie verzamelt hij een bont gezelschap om zich heen voor een avontuur. Entree € 5,-, kijkwijzer 6+.

Jazz bij Vity

17.00 uur | Vity's BistrotBar

Het gitaarduo Victor van Kampen en Bert van der Meulen speelt jazz op 3 juni in Vity's BistrotBar. Het repertoire bestaat hoofdzakelijk uit standards uit het mainstreamjazzrepertoire, aangevuld met eigen werk. De bistrotbar bestaat 1 jaar.

'Piratenschorem'

15.00 uur | Theaterpand Weesp

De spelers van de maandagklas, Juniorklas A, spelen het zelfgeschreven stuk 'Piratenschorem'. De drie gezworen piratenvrienden Jack, Wil en Liz ontmoeten Kapitein Haak in de gevangenis en daarmee begint alle ellende. Vertelt Kapitein Haak de waarheid en ligt er echt een schat verborgen op Neverland? Kan Peter Pan eindelijk afrekenen met zijn grootste vijand? En lukt het de Lost Boys om Tinkerbell te redden uit de klauwen van Jack? Kaarten via theaterpandweesp.nl.

'Lady Bird'

20.00 uur | City of Wesopa

Lady Birds moeder is een verpleegster die keihard werkt om te zorgen dat er brood op de plank komt nadat haar vader (Tracy Letts, 'The Big Short') zijn baan is kwijtgeraakt. Tiener Lady Bird wil groots leven en naar een dure universiteit, maar het gezin kan nauwelijks rondkomen. Entree € 8,-.

Maandag 4 juni

Meer bewegen voor ouderen

14.00 uur | OAZ-gebouw

Elke maandag om 14.00 uur wordt in het OAZ-gebouw aan de Fijnvandraatlaan met veel plezier koersbal gespeeld. Meedoen? Neem contact op met Marianne van de Koppel: 0294-416081 of 06-10 585 167, of kom gewoon eens langs om te kijken.

Spreekuur voor sporters

19.00 uur | Fysio Aetsveld

Loop binnen voor een snel en gratis advies over (sport)blessures en klachten. Ook als je vragen hebt over (sport)voeding, spierpijn, mentale coaching en tapen ben je welkom. Voor vragen of informatie: Colette.couwenhoven@gmail.com of info@fysioaetsveld.nl.

Voorlopig laatste Seniorweb

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

Laatste inloop van Seniorweb van dit seizoen. Bezoekers kunnen tot 12.00 uur binnenlopen voor informatie over cursussen en vragen op het gebied van computer, tablet of telefoon. De inloop wordt hervat op maandag 3 september, dan is iedereen weer van harte welkom.

Dinsdag 5 juni

Inloop vrijwilligerswerk

13.30 uur | Gebouw Papelaan 99

Voor vragen of informatie over vrijwilligerswerk.

Spreekuur Rechtswinkel

19.30 uur | Gebouw Papelaan 99

De Rechtswinkel houdt iedere dinsdag vanaf 19.30 uur spreekuur in gebouw Papelaan 99. Neem de betreffende papieren en contracten mee. De medewerkers verstrekken direct advies of verwijzen door naar een advocaat of het juridisch loket. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd van € 2,-.

Zomer Soundscapes

12.30 uur | Van Houtenkerk

Christiaan de Jong laat zich van zijn zomerse en creatieve kant zien. Met behulp van versterkte klassieke gitaar met effectpedalen, laptop, kwarttoonsdwarsfluit en baroktraverso verweeft hij nieuwe muziek met invloeden van vele stijlen en culturen. Entree: vrije gift.

Clubavondtocht

18.45 uur | Toer Fiets Club Weesp

Een rondje van 45 à 60 kilometer, voor het donker weer thuis. Tempo wordt indien nodig aangepast. Informatie bij onze coördinator toertochten Tjebbe Bosma, telefoon 06-37273362 of op de website: www.tfcweesp.nl.

Back in Shape

13.00 uur | For Better Shape

Cursus Back in Shape voor dames die (net) bevallen zijn. Binnen zes weken weer lekker in je vel met vertrouwen in je lijf en een opbouwende conditie. De cursus is op dinsdagmiddag of donderdagavond. Meer info: b-prepared.nl/back-in-shape.

Woensdag 6 juni

Spreekuur administratie

9.30 uur | Gebouw Papelaan 99

Voor vragen op administratief gebied.

Inloopspreekuur Van Vuure

16.00 uur | Van Vuure

Wees welkom op het wekelijkse inloopspreekuur bij ons afscheidscentrum in Weesp. U kunt hier terecht met al uw uitvaartgerelateerde vragen!

Scootmobieltocht

10.45 uur | Stadhuis Weesp

Scootmobieltocht van 15 km langs mooie plekken van Weesp en omgeving. Kosten twee euro per deelnemer inclusief koffie bij ontvangst en een lunch na afloop. Info: buurtsportcoach ikolbrink@versawelzijn.nl of 06-27 62 19 43.

Ontmoet & Groet Inloop

13.00 uur | Gebouw Papelaan 99

Gezellige inloop voor iedereen die zich wil verbinden met andere inwoners van Weesp. Opgeven niet nodig en deelname is kosteloos.

Donderdag 7 juni

Alzheimer Café Weesp

19.30 uur | Hotel Hart van Weesp

Het moment kan aanbreken dat uw naaste met dementie opgenomen moet worden in een verpleeghuis. Wat verandert er dan allemaal in uw leven en dat van uw naaste? Hierover vertellen Annette van Ommeren en Miriam van Aertsbergen, allebei ervaren casemanagers. Entree gratis.

Doorlopend

Expositie Lichthuis

Doorlopende expositie van schilderijen van John Rolff gedurende de maanden mei, juni en juli. Het Lichthuis is geopend op dinsdag-, woensdag- en donderdagmorgen van 9.30 tot 12.00 uur.