FC Weesp deed wat het moest doen. Daarna was het wachten op de andere uitslagen.

Miraculeuze ontsnapping FC Weesp

WEESP Het is er eentje uit de serie miraculeuze ontsnappingen: FC Weesp heeft afgelopen weekend klassenbehoud zeker weten te stellen. Doordat de ploeg zelf met 5-3 won en concurrenten PVC, PVCV en DCG stuk voor stuk punten verspeelden, speelt FC Weesp ook komend jaar tweede klasse.

FC Weesp speelde met een gehavend team, maar streed voor elke kans. De Weespers kwamen al vroeg op voorsprong door een doelpunt van Buddie Buddenberg. Nog voor rust stoomde FC Weesp verder door. Geholpen door een rode kaart voor de tegenstander speelde FC Weesp sterk en kwam het door een doelpunt van Thijs Visser op 2-0. Hooglanderveen deed vlak voor rust wat terug. Ruststand 2-1. Na de rust kwam Hooglanderveen binnen een minuut zelfs op 2-2 en werd het nog erg spannend. Rond de 60e minuut nam FC Weesp weer een voorsprong dankzij een goal van Marwin Samseer: 3-2. In de 70e minuut vergrootte FC Weesp de voorsprong. Een voorzet van Rogier van Nes was precies op maat voor Milan Geertsma, die de bal binnenkopte: 4-2. Hooglanderveen gaf zich nog niet over. Een vrije trap rond de 80ste minuut werd door de nummer 6 van Hooglanderveen snoeihard binnengeschoten: 4-3. In de laatste minuten wist Milan Geertsma Rogier van de Nes een voorzet te geven. Die leek wat kort en er kwam ook een verdediger van Hooglanderveen tussen, maar Van Nes wist de bal toch in het doel te krijgen. Hiermee eindigde de wedstrijd in 5-3. Op het veld kwamen het team en de begeleiding bij elkaar om te wachten op de andere uitslagen. Toen die cijfers binnen waren bleek dat FC Weesp zich rechtstreeks had gehandhaafd. Dat zorgde voor een grote ontlading.

Na de wedstrijd werd door voorzitter Bart Horseling afscheid genomen van Mario Rijnsburger als hoofdtrainer, van Roel Rakers als teammanager en Kees Makkinje als assistent-scheidsrechter.