'Ruimte verbeeld'.
'Ruimte verbeeld'.

Alumni Wackers Academie exposeren samen in Synagoge

WEESP Vijf jaar na hun afstuderen aan de Wackers Academie in Amsterdam verzorgen acht beeldende kunstenaars samen een expositie in Weesp.

Op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 juni 2018 exposeren acht beeldend kunstenaars in de Weesper Synagoge aan de Nieuwstraat 3. Het centrale thema van de expositie is 'Ruimte verbeeld'. De zeven schilders en één beeldhouwer interpreteren dit thema op eigen wijze, waardoor er een afwisselende tentoonstelling te zien is. De toegang is gratis.

Figuratieve kunst

De acht exposanten hebben allen de vijfjarige opleiding aan de Wackers Academie in Amsterdam gevolgd. Ze zijn geschoold in figuratieve en klassieke kunst en studeerden gezamenlijk af in 2013. Hoe staat het met hun werk vijf jaar na dato? Deze gezamenlijke expositie toont de ontwikkeling van de verschillende kunstenaars aan de hand van het gekozen thema 'Ruimte'.

Op zaterdag 2 juni om 15.00 uur is de officiële opening van de expositie met kunsthistoricus Jaap Nijstad. De exposanten zijn Suzanne Albers, Willy van der Beek, Marjon Essink, Caroline Homan, Inez van Houten, Barbara van Marle, Joke Schuitenmaker en Luc Touber.

Iedereen is van harte welkom de opening bij te wonen en/of de expositie te bekijken tijdens de openingstijden op vrijdag van 19.00 tot 21.00 uur en op zaterdag en zondag van 11.00 tot 18.00 uur.

Afbeelding