Tienduizenden wormen maken einde aan 'rijstvelden' schildersbuurt

WEESP Ymere laat komende maand 184.000 regenwormen los in de tuinen achter de flats aan de Jozef Israëlstraat, Frans Halsstraat en de Rembrandt van Rijnstraat. De wormen moeten de wateroverlast tegengaan.

De achtertuinen veranderen na een regenbui regelmatig in een modderpoel. "Het waren net rijstvelden", aldus een van de bewoners. De kleigrond laat het water slecht door en daarom moeten de regenwormen er nu aan de bak. Ze zullen de grond losser maken, zodat het regenwater sneller in de grond zakt. De wormeninvasie, waar de bewoners volgens Ymere verder niks van merken, werd eind vorig jaar al aangekondigd.


'Continuïteit Gooise Voedselbank
in gevaar'

REGIO Paniek binnen de Voedselbank Gooi & Omstreken. De huidige algemeen coördinatoren staan namelijk op het punt van vertrekken en opvolgers zijn er nog niet. "Hierdoor komt op termijn de continuïteit van de gang van zaken bij onze voedselbank in gevaar", meldt de bank in een oproep.

Jeanine Marrink en Marcel Altena nemen binnenkort afscheid. Niet omdat het werk hen niet bevalt, maar omdat zij een nieuwe vaste baan hebben gevonden. Gezamenlijk zorgden zij de afgelopen periode dat alles op rolletjes verliep binnen de voedselbank. "Een leuke en uitdagende functie met telkens weer nieuwe ontwikkelingen", zegt Marrink. "Gelukkig een niet al te zware functie, dankzij het feit dat de coördinatoren van de diverse afdelingen en uitgiftepunten weten wat ze moeten doen en zij voldoende ervaring hebben."

De Voedselbank Gooi & Omstreken levert momenteel wekelijks zo'n 500 voedselpakketten in het Gooi via de uitgiftepunten in Huizen, Hilversum, Laren (BEL), Soest, Weesp en Baarn.

Wie belangstelling heeft in deze functie kan contact opnemen via 06-30016014 of mail naar tania@euronet.nl.