Funtastic gaat verhuizen en is op zoek naar versterking

Weesp Na een spetterend en drukbezocht jubileumconcert afgelopen najaar is popkoor Funtastic vol enthousiasme een nieuw lustrum ingegaan. Naast dat voor de komende maanden alweer de nodige mooie optredens op het programma staan, wordt vanaf 1 augustus ook nog eens een professionelere oefenruimte betrokken, te weten Zone1380, het nieuwe theater van Danielle Meyer en cabaretière Sara Kroos.

Daar repeteert het koor wekelijks op woensdag van 20.00 tot 22.00 uur een breed scala aan oude en nieuwe (Nederlandse) popsongs, ballads en swingende gospelnummers.

Funtastic heeft 40 zangers en zangeressen, maar kan voor alle stempartijen (van laag tot hoog) nieuwe mensen gebruiken. Het repertoire is heel divers en wordt door het publiek altijd enthousiast ontvangen: het varieert van oudere nummers als 'Mr. Blue Sky', 'Boogie Wonderland', een Status Quo-medley en 'To My Father's

'Noten kunnen lezen en een stemtest zijn niet nodig'

House' tot modernere popsongs als 'Uptown Funk', 'Home' en 'Blurred Lines'. Ook is er ruimte voor gospelsongs en Nederlandstalige muziek. Het koor heeft de afgelopen jaren gezongen in Middelburg, Zandvoort, Haarlem, Delft en Katwijk, en uiteraard in Weesp tijdens het Korenfestival en het Sluis-en-bruggenfeest.

Het koor zingt volgens de zogenoemde Singergymethode. Dat betekent dat een stemtest en noten kunnen lezen niet nodig zijn. Geoefend wordt met songteksten, cd's en usb-sticks. "Het koor is zeer laagdrempelig, maar we willen wél kwaliteit neerzetten," zegt koorleidster Carmen ten Wolde, die Funtastic in 2012 is begonnen. "Dat lukt ons doordat we fanatiek oefenen en de FUN uit onze koornaam altijd hoog houden." Iedereen is welkom om eens te komen kijken en vooral te luisteren naar Funtastic. Tot 1 augustus wordt nog gerepeteerd bij Koninklijke Harmonie De Adelaar, op de Papelaan 126a in Weesp, elke woensdag van 20.00 tot 22.00 uur. Vanaf 1 augustus zijn de repetities in het nieuwe theater Zone1380 aan de Flevolaan 6 te Weesp. Interesse? Stuur dan een mail naar
carmentwolde@gmail.com.