Gooise VVD stuurt Weesper liberalen naar Amsterdam

WEESP De eerste ontvlechting als gevolg van de fusie met Amsterdam is een feit. De Weesper leden van de VVD zijn niet meer welkom bij de VVD Gooi en Vechtstreek.

De VVD Gooi en Vechtstreek bestaat uit de VVD-leden uit Gooise Meren, Huizen en Weesp. De Weespers worden nu overgeboekt naar het 'VVD-netwerk' van Amsterdam. "Het zou niet logisch zijn om Weesp deel te laten blijven uitmaken van een netwerk waar de Weesper leden geen belang bij hebben", zo meldt Paul Overtoom van de VVD Gooi en Vechtstreek aan de leden. Deze 'ontvlechting' heeft de zegen van de partij in Den Haag, de afdeling Amsterdam moet formeel nog instemmen.


Riool in Vecht laat los van de bodem

WEESP De riolering op de bodem van de Vecht is losgeraakt en drijft op enkele plekken aan het wateroppervlak. Dat meldt de gemeente. Het probleem moet zo snel mogelijk worden verholpen.

De drukriolering is een voorziening waar alle woonarken en woningen in het buitengebied op aangesloten zijn. Deze riolering loopt door het hele Weesper deel van de Vecht. De gemeente waarschuwt aanwonenden en waterrecreanten om rekening te houden met de losgeraakte buizen tijdens het zwemmen en varen. Het losraken heeft verder geen nadelige gevolgen voor het gebruik van de riolering en voor het milieu.


Mitsubishi dealer voor heel 't Gooi

WEESP Auto Lancker in Weesp is voortaan de Mitsubishidealer voor heel 't Gooi.

Eigenaar Cees Bosboom zegt trots te zijn op het in hem gestelde vertrouwen voor deze rayonuitbreiding en ziet de Mitsubishi- en andere merkrijders graag in zijn showroom aan de Hogeweyselaan verschijnen. "Ook onderhoud en schades aan alle auto's wordt via ons gerealiseerd", zo tipt hij zijn nieuwe klanten. De wisseling valt samen met de Mitsubishi-Matsweken (t/m 17 juni).