Misdaad in Weesp loopt terug

WEESP Woninginbraken, autokraken, bedreigingen, mishandelingen, zakkenrollen, vernielingen. Het nam vorig jaar in Weesp allemaal af. Weesp stijgt daardoor op de Misdaadmeter van het AD naar plek 63 (vorig jaar 103).

Tegenover de daling van het aantal woninginbraken staat een flinke toename van het aantal diefstallen uit schuren. In 2017 werden twee mensen in Weesp overvallen, in 2016 was dat er één. De Weesper Buurtwacht claimt het succes van de teruglopende misdaadcijfers. Het actieve netwerk van WhatsAppgroepen zorgt voor 1600 paar extra ogen, korte lijnen met de wijkagenten en een verhoogde pakkans.


Vuurlinie blijft op Uitermeer-koers

WEESP De Vuurlinie blijft Fort Uitermeer trouw. Ondanks dat het restaurant door brand is verwoest, blijft het varende huisje meerdere keren per week het fort aan de Vecht aandoen.

De rondvaarten met de Vuurlinie zijn een groot succes. Zelfs zo groot dat er extra schippers nodig zijn. Er zijn nu al 20 schippers en 5 maatjes. Wie dat team wil versterken, kan zich aanmelden bij info@weespmarketing.nl. Iedereen met ruime motorboot- en zeilervaring mag reageren. Er is interne begeleiding en er wordt altijd gevaren met een maatje. Het boeken van een rondvaart kan op:

www.welkominweesp.nl.