Donderdag om 20.00 uur in de City: de film 'The Rider'.
Donderdag om 20.00 uur in de City: de film 'The Rider'.

Woensdag 6 juni

Vrouwen van Weesp

19.00 uur | Gebouw Papelaan 99

De Vrouwen van Weesp praten deze avond over 'Hobby's waar je blij van wordt'.

Donderdag 7 juni

Handwerkochtend

10.00 uur | Buurtkamer Kastanje

Een gezellige ochtend met een handwerkje, een praatje en een kop koffie. Voor wie wil starten met breien of haken: hulp en materiaal zijn aanwezig.

Back in Shape

19.00 uur | For Better Shape

Cursus voor vrouwen die minstens zes weken geleden bevallen zijn. In zes lessen leer je wat je (weer) kan met je lijf. Met hele diverse oefeningen en bij mooi weer buiten.

Alzheimer Café Weesp

19.30 uur | Hotel Hart van Weesp

Als het moment daar is dat uw naaste met dementie opgenomen moet worden in een verpleeghuis, wat verandert er dan allemaal in uw leven en dat van uw naaste? Gastsprekers: Annette van Ommeren en Miriam van Aertsbergen, allebei ervaren casemanagers.

Film: 'The Rider'

20.00 uur | City of Wesopa

Emotioneel drama dat de toeschouwer een blik gunt in de wereld van de Indian cowboys. Brady is een rijzende ster in de rodeowereld en een getalenteerde paardentrainer. Een val bij een rodeo, waarbij een paard zijn schedel verplettert, maakt echter een einde aan zijn veelbelovende carrière. Gedesillusioneerd en wanhopig keert de jonge cowboy terug naar huis. Entree € 8,-.

Vrijdag 8 juni
en zaterdag 9 juni

Ophalen oud papier

8.00 uur | De Grote Kerk

Vrijdag wordt in het centrum het oud papier opgehaald, zaterdag is de rest van Weesp aan de beurt. Voor beide dagen geldt: het papier buiten zetten voor 08.00 uur.

Vrijdag 8 juni

Spelletjesdag

10.00 uur | Buurtkamer Kastanje

Kom eens langs in de buurtkamer voor een spelletje en een kop koffie. Er zijn verschillende spellen aanwezig en de koffie staat klaar.

Hoogsensitieve kinderen

19.30 uur | Eigentijdse Kinderen

De Praktijk Eigentijdse Kinderen verzorgt een interactieve minicursus over hoogsensitiviteit bij kinderen. De deelnemers krijgen meer inzicht in hoe deze kinderen de wereld ervaren en hoe ze hierbij begeleid kunnen worden.

Zaterdag 9 juni
en zondag 10 juni

'Jan Rap en z'n maat'

20.00 uur | Theaterpand Weesp

De jongeren van Theaterschool Zone1380 spelen hun eigen versie van het waargebeurde verhaal 'Jan Rap en z'n maat', over een opvanghuis voor tieners waar de hulpverleners worden geconfronteerd met gevallen van verkrachting, incest, diefstal, verslaving en ongewenste zwangerschap. Speeldata: zaterdag 9 juni om 20.00 uur en zondag 10 juni om 20.00 uur. Kaarten via theaterpandweesp.nl.

Zaterdag 9 juni

Repair Café

10.00 uur | De Wintertuin

U bent van harte welkom met uw kapotte spullen. Tot 12.30 kunt u spullen inleveren ter reparatie. Entree via de ingang aan de Jan Gortersteeg.

Zondag 10 juni

Sunday Morning Classic

9.15 uur | Toer Fiets Club Weesp

Een toerrit van ongeveer 80 kilometer met een stop onderweg voor koffie en appelgebak. Verzamelen om 9.15 uur, vertrek om 9.30 uur. Tel. 06-21828530.

Jazzconcert Rick Kostelijk

16.00 uur | Ark Lila

Jazzconcert op ark Lila aan de Lange Muiderweg 540. Rode draad in het werk van Rick Kostelijk is de vraag: Wie ben ik nu echt als musicus? Voor zijn laatste album 'Inner Action' onderzocht hij dit door in zijn eentje te musiceren. De cd is opgenomen in een kerk met een prachtige akoestiek, zonder uitgebreide nabewerking. Kortom: de beleving tijdens het musiceren staat bij Kostelijk centraal. Entree 10 euro. Reserveren via 06-51 027 090 of tilo.baum@zonnet.nl.

Maandag 11 juni

Kaarten maken

14.00 uur | Buurtkamer Kastanje

Gezellig kaarten maken voor uzelf of het goede doel. Hulp en materiaal zijn aanwezig. Kosten materiaal 1 euro.

Koffiemiddag De Zonnebloem

14.00 uur | Oversingel

Iedereen is welkom in Oversingel om onder het genot van koffie, thee of fris een spelletje te komen doen of aan te schuiven aan de kletstafel. Entree: € 3,-.

Meer bewegen voor ouderen

14.00 uur | Fijnvandraatlaan 2

Elke maandag wordt in het OAZ-gebouw met veel plezier koersbal gespeeld. Meedoen? Neem contact op met Marianne van de Koppel: 0294-416081 of 06-10 585 167 of kom eens langs om te kijken.

Inloopspreekuur sporters

19.00 uur | Fysio Aetsveld

Loop binnen voor een snel en gratis advies over (sport)blessures en klachten. Ook voor vragen over (sport)voeding, spierpijn, mentale coaching en tapen. Info bij: Colette.couwenhoven@gmail.com of info@fysioaetsveld.nl.

Dinsdag 12 juni

Vrijwilligerswerk

13.30 uur | Gebouw Papelaan 99

Voor vragen of informatie over vrijwilligerswerk.

Dinsdag Clubavondtocht

18.45 uur | Toer Fiets Club Weesp

Een rondje van 45 à 60 kilometer. Tempo wordt indien nodig aangepast. Informatie bij coördinator toertochten Tjebbe Bosma, telefoon 06-37273362 of op de website: www.tfcweesp.nl.

Spreekuur Rechtswinkel

19.30 uur | Gebouw Papelaan 99

Neem uw papieren en contracten mee. Wij verstrekken u direct advies en anders verwijzen we u door naar een advocaat of het juridisch loket. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd van € 2,-.

Woensdag 13 juni

Spreekuur administratie

9.30 uur | Gebouw Papelaan 99

Gratis inloopspreekuur voor al uw vragen op administratief gebied.

Ontmoet & Groet Inloop

13.00 uur | Gebouw Papelaan 99

Gezellige inloop voor iedereen die zich wil verbinden met andere inwoners van Weesp. Opgeven is niet nodig, deelname is gratis.

Inloopspreekuur Van Vuure

16.00 uur | Van Vuure

Wekelijkse inloopspreekuur in het afscheidscentrum in Weesp. U kunt hier terecht met al uw uitvaartgerelateerde vragen.

Donderdag 14 juni

Handwerkochtend

10.00 uur | Buurtkamer Kastanje

Een gezellige ochtend met een handwerkje, een praatje en een kop koffie. Als u wilt starten met haken of breien: hulp en materiaal zijn aanwezig.

Back in Shape

19.00 uur | For Better Shape

Cursus voor vrouwen die minstens zes weken geleden bevallen zijn. In zes lessen leer je wat je (weer) kan met je lijf. Met hele diverse oefeningen en bij mooi weer buiten.

Film: 'Der Hauptmann'

20.00 uur | City of Wesopa

Duitsland, maart 1945. De Tweede Wereldoorlog loopt op zijn eind, maar het vechten gaat nog altijd door. Na een Amerikaanse luchtaanval raakt de Duitse soldaat Willi Herold gescheiden van zijn legereenheid, waarna hij ervan wordt verdacht een deserteur te zijn. Op de vlucht voor zijn belagers vindt hij het uniform van een officier, wat hem de kans biedt om te ontkomen. De omstandigheden dwingen hem echter steeds meer in zijn rol als officier en al snel neemt hij de monsterlijke gedaante aan van de nazi's waar hij juist aan wil ontsnappen. Regie: Robert Schwentke, Dtsl. 2017. Entree € 8,-.

Vrijdag 15 juni tot
en met zondag 16 juni

'Alles Wat Beweegt'

19.30 uur | City of Wesopa

De jeugdtheatergroep van De City Speelt speelt de voorstelling 'Alles wat beweegt': 'Eén enkele cel, daar begon het mee. Die deelde zich, en nog eens. Die cellen werden er acht, twaalf, zestien… En zevenendertigbiljoentweehonderdmiljard. En toen kwam ik: een wonder. Speeldata en tickets via wesopa.nl. Zie ook P25.

Vrijdag 15 juni

Spelletjesdag

10.00 uur | Buurtkamer Kastanje

Kom eens langs in de buurtkamer voor een spelletje en een kop koffie. Er zijn verschillende spellen aanwezig en de koffie staat klaar.

Presentaties Zone1380

20.00 uur | Theaterpand Weesp

De klas van de Vooropleiding Theater Zone1380 geeft presentaties theatermaken, begeleid door docent/regisseur Jori Hermsen. De studenten hebben zich verdiept in belangrijke theatermakers en presenteren scènes op zelfgekozen (buiten)locaties, rondom het theater. Deuren open: 19.30 uur, aanvang: 20.00 uur. Entree gratis. Verzamelen in de foyer.

Zaterdag 16 juni

Kangoeroe Klup Argus

10.00 uur | Argus korfbalkantine

Alle kinderen tussen de 2,5 en 6 jaar zijn van harte welkom bij de Kangoeroe Klup van korfbalvereniging Argus. In de korfbalkantine aan de Papelaan kunnen kinderen spelletjes doen met bal en hoepel. Na afloop is er voor elk kind een gezonde snack. Opgeven is niet nodig.

Porselein beschilderen

14.00 uur | Museum Weesp

Onder begeleiding van de ervaren docente Marjanne Brouwer leren de deelnemers de fijne kneepjes van het porselein schilderen. In de sfeervolle ontvangstruimte van het museum werkt u aan uw eigen project. Al het materiaal om prachtig serviesgoed te creëren is aanwezig. Toeslag van € 2,- op de toegangsprijs van het museum.

Theaterklas C: 'Grease'

20.00 uur | Theaterpand Weesp

De spelers van Theaterklas C spelen een eigen stuk gebaseerd op de klassieker Grease. De Pink Ladies, de T-birds, Rydell Highschool… Wie kent niet dit tijdloze liefdesverhaal over de stoere Danny en de lieve, verlegen Sandy. Met natuurlijk de onvergetelijke hits 'Greased Lightnin' en 'You're the one that I want'. Tickets via theaterpandweesp.nl.

Zondag 17 juni

Sunday Morning Classic

9.15 uur | Toer Fiets Club Weesp

Een toerrit van ongeveer 80 kilometer met een stop onderweg voor koffie en appelgebak. Verzamelen om 9.15 uur, vertrek om 9.30 uur. Tel. 06-21828530.

Maandag 18 juni

Kaarten maken

14.00 uur | Buurtkamer Kastanje

Gezellig samen kaarten maken. Hulp en materiaal zijn aanwezig. Kosten materiaal 1 euro.

doorlopend

Expositie Lichthuis

9.30 uur | Het Lichthuis

Doorlopende expositie van schilderijen van John Rolff gedurende de maanden mei, juni en juli. Het Lichthuis is geopend op dinsdag-, woensdag- en donderdagmorgen van 9.30 tot 12.00 uur.