Zonnige perioden, kans op bui, iets minder warm

Een hogedrukgebied boven de Noord-Atlantische Oceaan trekt oostwaarts. Het komt wederom boven Scandinavië te liggen. Met een aflandige wind is het opnieuw zomers warm. Boven Midden-Europa komt weer een lagedrukgebied te liggen, waarvan de invloed zich noordwaarts uitbreidt. De buienkans wordt vanuit het zuiden dan iets groter. Het wordt iets minder warm.

Donderdag en vrijdag

Donderdag wordt het met circa 27 graden zomers warm. De zon schijnt geregeld. Er waait een zwakke tot matige wind tussen noordoost en oost. Later op de dag of avond bestaat er kans op een (onweers)bui. Voor vrijdag worden perioden met zon en enkele wolkenvelden verwacht. Het wordt omstreeks 25 graden. Er is lokaal kans op een bui. Er waait een lichte noorderbries.

Het weekeinde

Voor zaterdag wordt overwegend droog weer verwacht. Er zijn enkele wolkenvelden, maar er is ook ruimte voor zonneschijn. De temperatuur valt met een maximum van 24 graden een fractie lager uit. Zondag wordt de kans op een bui iets groter. Nu en dan schijnt de zon. Het wordt circa 23 graden. Er waait in het weekeinde een meest matige noordenwind.

Weetje

Op 1 juni ging de meteozomer van start. De gemiddelde temperatuur over de 3 lentemaanden was 11,1 °C tegen 9,5 °C als langjarig gemiddelde. Hiermee komt lente 2018 op een derde plaats van zachtste lentes sinds 1901. Alleen in 2007 en 2014 was de lente nog iets warmer. Maart was koud, maar april zeer zacht. Mei was zelfs de warmste meimaand in minstens drie eeuwen.