Volgend weekend: het Funky Farm festival.
Volgend weekend: het Funky Farm festival. Foto: Bastiaan Miché

donderdag 14 juni

Handwerkochtend

Buurtkamer Kastanje | 10.00 uur

Een gezellige ochtend met een handwerkje, een praatje en een kop koffie. Als u wilt starten met haken of breien: hulp en materiaal zijn aanwezig.

Inloopspreekuur Myosotis

Utrechtseweg 110 B | 16.00 uur

Elke donderdag spreekuur over uitvaartverzorging en uitvaartverzekeringen. Adres: Utrechtseweg 110-B.

Back in Shape

For Better Shape | 19.00 uur

Cursus voor vrouwen die minstens zes weken geleden bevallen zijn. In zes lessen leer je wat je (weer) kunt met je lijf. Met hele diverse oefeningen en bij mooi weer buiten.

BVO-avond Google Forms

Bibliotheek Weesp | 20.00 uur

Op deze avond leer je alles over Google Forms. Met de handige (gratis) tool van Google kun je heel gemakkelijk enquêtes en andere formulieren maken. Aanmelden kan via bvo@bibliotheekgooienmeer.nl. Als je lid bent van de bibliotheek heb je gratis toegang tot de BVO-avonden. Ben je geen lid, dan is de toegang € 10,- (inclusief koffie of thee).

Film: 'Der Hauptmann'

City of Wesopa | 20.00 uur

Duitsland, maart 1945. De Tweede Wereldoorlog loopt op zijn eind, maar het vechten gaat nog altijd door. Na een Amerikaanse luchtaanval raakt de Duitse soldaat Willi Herold gescheiden van zijn legereenheid waarna hij ervan wordt verdacht een deserteur te zijn. Op de vlucht voor zijn belagers vindt hij het uniform van een officier wat hem de kans biedt om te ontkomen. De omstandigheden dwingen hem echter steeds meer in zijn rol als officier en al snel neemt hij de monsterlijke gedaante aan van de nazi's waar hij juist aan wil ontsnappen. Regie: Robert Schwentke, Dtsl. 2017. Entree € 8,-.

Vrijdag 15 juni tot
en met zondag 16 juni

'Alles wat beweegt'

City of Wesopa | 19.30 uur

De jeugdtheatergroep van De City Speelt speelt de voorstelling 'Alles wat beweegt': 'Eén enkele cel, daar begon het mee. Die deelde zich, en nog eens. Die cellen werden er acht, twaalf, zestien… En zevenendertigbiljoentweehonderdmiljard. En toen kwam ik: een wonder. Speeldata en tickets via wesopa.nl.

Vrijdag 15 juni

Spelletjesdag

Buurtkamer Kastanje | 10.00 uur

Kom eens langs in de buurtkamer voor een spelletje en een kop koffie. Er zijn verschillende spellen aanwezig en de koffie staat klaar.

Presentaties Zone1380

Theaterpand Weesp | 20.00 uur

De klas van de Vooropleiding Theater Zone1380 geeft presentaties theatermaken, begeleid door docent/regisseur Jori Hermsen. De studenten hebben zich verdiept in belangrijke theatermakers en presenteren scènes op zelfgekozen (buiten)locaties, rondom het theater. Deuren open: 19.30 uur, aanvang: 20.00 uur. Entree gratis. Verzamelen in de foyer.

Zaterdag 16 juni

Kangoeroe Klup Argus

Argus korfbalkantine | 10.00 uur

Alle kinderen tussen de 2,5 en 6 jaar zijn van harte welkom bij de Kangoeroe Klup van korfbalvereniging Argus. In de korfbalkantine aan de Papelaan kunnen kinderen spelletjes doen met bal en hoepel. Na afloop is er voor elk kind een gezonde snack. Opgeven is niet nodig.

Porselein beschilderen

Museum Weesp | 14.00 uur

Onder begeleiding van de ervaren docente Marjanne Brouwer leren de deelnemers de fijne kneepjes van het porselein schilderen. In de sfeervolle ontvangstruimte van het museum werkt u aan uw eigen project. Al het materiaal om prachtig serviesgoed te creëren is aanwezig. Toeslag van € 2,- op de toegangsprijs van het museum.

Theaterklas C: 'Grease'

Theaterpand Weesp | 20.00 uur

De spelers van Theaterklas C spelen een eigen stuk gebaseerd op de klassieker Grease. De Pink Ladies, de T-birds, Rydell Highschool… Wie kent niet dit tijdloze liefdesverhaal over de stoere Danny en de lieve, verlegen Sandy. Met natuurlijk de onvergetelijke hits 'Greased Lightnin' en 'You're the one that I want'. Tickets via theaterpandweesp.nl.

zondag 17 juni

Retourtje Heuvelrug

MHC Weesp | 9.00 uur

Toertochten met Toerfietsclub Weesp: Utrechtse Heuvelrug 120 km, Soest 70 km, 's-Graveland 40 km. Let op: de start is dit keer niet bij het Clubhuis van TFC Weesp. Vanwege de Weesper sport- en cultuurdag wordt er gestart vanuit Mixed Hockey Club Weesp aan de 's-Gravelandseweg.

Weesp Beweegt & Cultuur

MHCW Weesp | 11.00 uur

Weesp is niet alleen de stad van water en historische huizen en monumenten, maar ook van sport en cultuur. Naast de grote sportevenementen zoals de Vechtloop en de WeesperNieuws Triatlon is er in Weesp een groot aanbod van sportclubs. Wellicht een nog groter aanbod is er in de kunst & cultuur in Weesp. Zo zijn er twee theaters en het prachtige evenement Weespers aan de Wand. Dit alles wordt vandaag samengebracht.

maandag 18 juni

Kaarten maken

Buurtkamer Kastanje | 14.00 uur

Gezellig samen kaarten maken. Hulp en materiaal zijn aanwezig. Kosten materiaal: 1 euro.

Meer bewegen voor ouderen

OAZ-gebouw | 14.00 uur

Elke maandag wordt in het OAZ-gebouw met veel plezier koersbal gespeeld. Meedoen? Neem contact op met Marianne van de Koppel: 0294-416081 of 06-10 585 167 of kom eens langs om te kijken.

Versa Soos

De Wintertuin | 14.00 uur

Iedere 1e en 3e maandag van de maand, voor een praatje en/of een spelletje. Entree 2 euro, inclusief 2 keer koffie/thee en iets lekkers. Tel: 06-13898245.

Inloopspreekuur sporters

Fysio Aetsveld | 19.00 uur

Loop binnen voor een snel en gratis advies over (sport)blessures en klachten. Ook voor vragen over (sport)voeding, spierpijn, mentale coaching en tapen. Info bij: Colette.couwenhoven@gmail.com of info@fysioaetsveld.nl.

dinsdag 19 juni

Inloop Vrijwilligerswerk

Gebouw Papelaan 99 | 13.30 uur

Vragen of informatie over vrijwilligerswerk? Kom langs op het inloopspreekuur van de Vrijwilligerscentrale.

Dinsdag Clubavond tocht

Clubhuis TFC Weesp | 18.45 uur

Een rondje van 45 à 60 kilometer, voor het donker weer thuis. Tempo wordt indien nodig aangepast. Informatie bij onze coördinator toertochten Tjebbe Bosma, telefoon 06-37273362 of op de website: www.tfcweesp.nl.

Spreekuur Rechtswinkel

Gebouw Papelaan 99 | 19.30 uur

Neem uw papieren en contracten mee. Wij verstrekken u direct advies en anders verwijzen we u door naar een advocaat of het juridisch loket. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd van € 2,-.

woensdag 20 juni

Spreekuur administratie

Gebouw Papelaan 99 | 9.30 uur

Gratis inloopspreekuur voor Weespers die vragen hebben op administratief gebied.

Voorlopig geen Mamacafé

Bibliotheek Weesp | 10.00 uur

Vanwege de verbouwing van de bibliotheek is er voorlopig geen Mamacafé. Bezoekers kunnen via de Facebookpagina Mamacafé Weesp contact houden en op de hoogte blijven. Het eerstvolgende Mamacafé is op dinsdag 4 september.

Soepmiddag

Buurtkamer Kastanje | 12.30 uur

Kom gezellig een lekkere kom soep eten, gemaakt door de vrijwilligers. Het is elke keer weer een verrassing welke soep er dit keer op tafel staat.

Ontmoet & Groet Inloop

Gebouw Papelaan 99 | 13.00 uur

Gezellige inloop voor iedereen die zich wil verbinden met andere inwoners van Weesp. Opgeven hoeft niet en deelname is kosteloos.

Inloopspreekuur Van Vuure

Van Vuure | 16.00 uur

Wekelijkse inloopspreekuur in het afscheidscentrum in Weesp. U kunt hier terecht met al uw uitvaartgerelateerde vragen.

donderdag 21 juni

Handwerkochtend

Buurtkamer Kastanje | 10.00 uur

Een gezellige ochtend met een handwerkje, een praatje en een kop koffie. Als u wilt starten met haken of breien: hulp en materiaal zijn aanwezig.

Inloopspreekuur Myosotis

Utrechtseweg 110 B | 16.00 uur

Voor informatie over uitvaartverzorging en uitvaartverzekeringen. Adres: Utrechtseweg 110-B.

Back in Shape

For Better Shape | 19.00 uur

Cursus voor vrouwen die minstens 6 weken geleden bevallen zijn. In 6 lessen leer je wat je (weer) kunt met je lijf. Met diverse oefeningen en bij mooi weer buiten.

Muziek in Huis

De Hogeweyk | 19.00 uur

Het ensemble Duo Maas verzorgt een concert in De Hogeweyk, onderdeel van Vivium Zorggroep. Duur 60 minuten. Entree € 8,20.

Historische stadswandeling

De Grote Kerk | 19.00 uur

De Historische Kring Weesp verzorgt een wandeling door het historische centrum van Weesp. Duur: anderhalf uur. De kosten zijn € 3,50 per persoon. Aanmelden is niet nodig.

Film: 'God's Own Country'

City of Wesopa | 20.00 uur

Johnny werkt van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat op de boerderij van zijn ouders. Hij bestrijdt de leegte en het isolement door elke avond lam te worden in de pub en met snelle seks. Dan verschijnt de Roemeense migrant Gheorghe, de seizoenshulp die hem op de boerderij komt bijstaan bij het aflammeren van de schapen. Langzaamaan beginnen allerlei ongekende en afgestompte emoties naar boven te komen bij Johnny. Entree € 8,-.

vrijdag 22 juni

Spelletjesdag

Buurtkamer Kastanje | 10.00 uur

Kom eens langs in de buurtkamer voor een spelletje en een kop koffie. Verschillende spellen aanwezig en de koffie staat klaar.

vrijdag 22 juni
en zaterdag 23 juni

Funky Farm Festival

Boerderij Krokus

In de weilanden van Boerderij Krokus wordt het Funky Farm Festival gehouden. Vanaf station Weesp rijden pendelbussen naar het Western festivalterrein met: Cowboy & -Girls, Funky Farm-spelletjes en attributen, één knusse stage, cocktailbars, vele tonnen gerstenat, eettentjes, lounges en veel, veel meer!

zaterdag 23 juni

18e Midzomervechtrace

Roeivereniging Weesp | 15.00 uur

Roeivereniging Weesp houdt de 18e Midzomer Vechtrace. Met verschillende boottypen en uiteenlopende bezettingen: van eenpersoonsskiffs tot gestuurde achten. Oproeien va. 15.00 uur. Starten bij Hinderdam va. 16.00 uur. Finish bij de roeivereniging va. 16.20 uur.