De voormalige kerk wordt opgedeeld in etages. De vloer van de eerste etage is aangebracht en beslaat ongeveer tweederde van de ruimte. Het voorste deel krijgt een hoger plafond - en dat komt nog.
De voormalige kerk wordt opgedeeld in etages. De vloer van de eerste etage is aangebracht en beslaat ongeveer tweederde van de ruimte. Het voorste deel krijgt een hoger plafond - en dat komt nog.

Doolhof in de kerk, zagen aan de spits

WEESP Terwijl de binnenkant van de voormalige Laurentiuskerk ingrijpend verandert, wordt er elders in Weesp gezaagd aan het herstel van de buitenkant.

Zagen aan het herstel? In een loods aan de Rijnkade zijn medewerkers van het gespecialiseerde bedrijf Schakel & Schrale aan het werk om de dikke houten balken van de nieuwe torenspits op maat te zagen en te verbinden. Later dit jaar worden deze houten onderdelen naar de Herengracht gebracht, waar ze op het kerkplein in elkaar worden gezet. Als de spits af is, wordt hij naar boven getakeld. In november moet het klaar zijn en ziet de toren er weer precies zo uit als voor de brand van 8 november 2016.

In de kerk gaat de oude Laurentius er juist met de dag anders uitzien. In twee derde van de ruimte is een etagevloer aangebracht, de eerste van drie tussenvloeren die er gaan komen. Onder die vloer zijn nu ruimtes ontstaan die afgewerkt worden tot kantoor, opslagruimte, toilet of stoppenkast, net wat er allemaal nodig is om de verlaten kerk zijn tweede leven te geven. Nu doet het nog aan als een doolhof op een verlaten pretpark. Het voorste deel krijgt een hoger plafond. Op de rand van de aangebrachte etagevloer staan straks de brouwketels voor het bierproeflokaal van Wispe. Het werk aan de kerk gaat nog maanden duren. Het WeesperNieuws volgt het op de voet.

Meer foto's op
www.weespernieuws.nl.

In deze loods worden de houten delen van de torenspits op maat gezaagd. Een secuur klusje dat wordt uitgevoerd door Schakel & Schrale. Later dit jaar wordt alles op het plein voor de kerk in elkaar gezet en daarna naar boven getakeld.
Achter in de oude kerk ontstaan allerlei nieuwe ruimtes en gangen. Het geeft de indruk van een doolhof op een verlaten pretpark, maar het is dan ook nog lang niet af.
In het voorste deel van de kerk komt het proeflokaal van bierbrouwer Wispe. Dit deel krijgt een hoger plafond. Waar de heftruck die plaat naartoe tilt, staan straks de koperen brouwketels.