Jur vindt 'zijn' Middenstraat het leukste stukje van de Vechtloop.
Jur vindt 'zijn' Middenstraat het leukste stukje van de Vechtloop.

De mooiste hardloopplekjes

WEESP Weesp is prachtig en zeer geschikt om een mooi rondje hard te lopen. In aanloop naar de Vechtloop op 24 juni laten we ambassadeurs van mooie hardloopplekjes aan het woord. Ter inspiratie delen zij hun prachtplek met de rest van hardlopend Weesp.

Wie?

Jur van der Slikke (48) woont al bijna twintig jaar in Weesp. Je kunt wel zeggen dat hij sportief is, hij houdt van wielrennen en hardlopen, en heeft zelfs al elf marathons gedaan. Jur is er trots op dat zijn bedrijf Save-Me een van de sponsors is van de Vechtloop. Door zijn bedrijf heeft hij het vaak zo druk dat hardlopen erbij inschiet. Maar voor de Vechtloop maakt Jur zeker tijd, want deze loop heeft iets speciaals voor hem. Vijf jaar geleden ontmoette Jur namelijk zijn (inmiddels) verloofde in het startvak van de Vechtloop.

Jurs mooiste hardloopplekje?

De korte Middenstraat in Weesp: "De Middenstraat is het mooiste en gezelligste straatje van Weesp, daarom ben ik ook heel blij dat ik hier mag wonen! Een straat om trots op te zijn. De route van de Vechtloop gaat door 'onze' straat heen. Zodra je door de bocht komt, vanuit de Hanensteeg naar de Middenstraat, hoor je alle buren al luid juichen, dat vind ik geweldig! Eigenlijk vind ik het stuk door de Middenstraat het leukste stukje van de Vechtloop."

Fotowedstrijd

Heb jij een favoriete hardloopplek in of rond Weesp? En komt de Vechtloop daar langs? Neem dan op zondag 24 juni je camera mee en maak een mooie foto van jouw hardloopplek en de lopers van de Vechtloop. Ga naar www.vechtloop.nl/foto en laat je foto('s) achter. Je maakt hiermee kans op een diner voor twee.

www.vechtloop.nl