Gemeente en bewoners gaan samen kijken naar stankprobleem

WEESP De gemeente stelt de bewoners van het Eva de Wildeplantsoen voor om samen op onderzoek uit te gaan naar de oorzaak van het mysterieuze stankprobleem in de straat.

Dat gebeurt met een rookproef: daarmee kunnen de kleinste openingen in het leidingwerk worden gevonden waaruit de rioollucht kan ontsnappen die mogelijk de stankoverlast veroorzaakt.
Vorige week meldden wij dat bewoners van het Eva de Wildeplantsoen met een mysterieus stankprobleem zitten. Een nare rioollucht dringt hun woningen binnen, soms minder, soms heel heftig. "Zeker zes van mijn buren hebben hier ook enorme last van. Laatst zijn we ons huis de hele dag ontvlucht, het was niet meer te doen", liet bewoner Edwin Bredius vorige week in deze krant optekenen. De bewoners wijzen naar de gemeentelijke rioolput in hun straat die vaak volloopt. Maar de gemeente zegt dat dat de boosdoener niet kan zijn. Met die formele afwijzing kan de gemeente zich er niet vanaf maken en daarom biedt ze nu een handreiking in de hoop de kwestie op te lossen.