Trix van Erkel stroomt na Zone1380 door naar Toneelacademie Maastricht.
Trix van Erkel stroomt na Zone1380 door naar Toneelacademie Maastricht.

Vanuit Zone1380 door naar het HBO

WEESP Maar liefst zeventig procent van de leerlingen van de vooropleiding Theater van Zone1380 stroomt dit jaar door naar de grote hbo toneelscholen. Denk hierbij aan Toneelschool Amsterdam, Toneelacademie Maastricht en de Koningstheateracademie in Den Bosch.

door Marieke van Veen

Daniƫlle Meyer en Sara Kroos zijn ontzettend trots, het doorstroompercentage van dit jaar is een record. De vooropleiding heeft inmiddels een zeer goede naam opgebouwd en trekt hierdoor leerlingen vanuit het hele land. De theaterschool is sowieso groeiende, volgend jaar zijn er maar liefst twintig docenten nodig.

Nieuwe audities

Zondag 24 juni zijn er audities voor de vooropleiding. Deze audities behelzen een monoloog, een speloefening en een kort gesprek met een van de docenten. Aanmelden kan via het formulier op vooropleidingtheaterzone1380.nl. Voor deze auditie is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Op zondag 2 september is de laatste auditiedag. De opleiding is voor jongeren tussen de 17 en 24 jaar die professioneel (theater)acteur willen worden, maar nog niet aangenomen zijn op een hbo kunstopleiding. Het is een 1-jarige opleiding van 16 uur per week.

Workshopdag

Op zaterdag 30 juni houdt de theaterschool bovendien een workshopdag met proeflessen en groepsaudities voor alle klassen. Voor de Juniorjaren en de Mini's is er geen selectie, voor de andere jaren wordt bekeken of de kandidaten geschikt zijn voor de theaterschool. Alle lessen vinden plaats in Theaterpand Weesp aan de Flevolaan. Hier vinden ook de uitvoering en andere voorstellingen plaats.

zone1380.nl