Argus krijgt een eigen veld, er blijft ruimte voor sporten over.
Argus krijgt een eigen veld, er blijft ruimte voor sporten over.

Nieuwe sportveldjes Papelaan voor iedereen die wil sporten

WEESP Voetbal, beachvolleybal, korfbal en wie weet ook de nieuwste racketsport padel. Weesp krijgt er deze zomer aan de Papelaan een multifunctionele sportaccommodatie bij.

Het openbare kunstgrasveld tussen de tennisbaan en het gebouw van harmonie De Adelaar wordt vernieuwd en krijgt meteen een nieuwe indeling. Op het nieuwe veld loopt het voetbalveld tot de middellijn. Voetbal blijft mogelijk, maar je kunt het veld, samen of met een groepje, ook gebruiken voor fitness, crossfit of yoga.

Op de andere helft komt een eigen korfbalveld voor korfbalclub Argus. Daarnaast is er ruimte voor twee beachvolleybalvelden (met zand) en een omheind trapveldje met doeltjes, vergelijkbaar met een Cruyff Court. De aanleg is maandag van start gegaan. In hetzelfde project worden twee kunstvelden bij FC Weesp vervangen.

Meer bewegen

Sportwethouder Astrid Heijstee (WSP) presenteerde het ontwerp in ons wekelijks gesprek met B en W. Behalve het korfbalveld is alles openbaar en gratis toegankelijk. "Ik hoop dat veel mensen uit de buurt, jong en oud, er gebruik van gaan maken. Dat zeg ik ook als wethouder voor Sociaal Domein en Zorg: dit draagt bij aan meer bewegen en het meer ontmoeten van elkaar."

Er blijft nog een klein hoekje vrij, waar mogelijk in de toekomst een veld voor padel gemaakt kan worden. "Een vorm van tennis met kleine rackets, gespeeld in een soort kooi. Bij de tennisvereniging kunnen ze je er veel meer over vertellen", zo weet Heijstee, die zelf overigens niet onverdienstelijk tennist.

Beluister het hele gesprek op
www.weespernieuws.nl.