Hartstochtelijke steun voor het Marokkaanse Elftal vanuit de Slijkstraat.
Hartstochtelijke steun voor het Marokkaanse Elftal vanuit de Slijkstraat. Foto: Sjoerd Stoop

Hartstochtelijk achter Marokko

WEESP De foto hierboven is gemaakt vlak voor de aftrap van de WK voetbalwedstrijd Marokko - Iran afgelopen vrijdag. Deze Weespers met Marokkaanse roots waren er helemaal klaar voor. Ze gingen de eerste groepswedstrijd samen kijken in de snackbar van Mo, Inter-Snacks in de Slijkstraat. Die dag werd ook het Suikerfeest - het einde van de ramadan - gevierd.

Twee uur later was de stemming een stuk minder uitbundig. Marokko ging na een spannende eerste helft en een saaie tweede helft in de extra tijd alsnog onderuit tegen Iran doordat Aziz Bouhaddouz een bal in eigen doel kopte - ook dat nog. Het land had de punten goed kunnen gebruiken: de andere tegenstanders in de poule zijn titelfavorieten Portugal (vanmiddag om 14.00 uur) en Spanje (maandag 25 juni om 20.00 uur). Marokko moet dus volop aan de bak om een ronde verder te komen. Maar wat het resultaat ook moge zijn, Marokko doet tenminste mee. Ook in de nieuwe moskee aan de Nijhoffstraat wordt er gezamenlijk voetbal gekeken.

De Weesper voetbaltrainers Arie van Overeem, Dave Seegers, Carlo van Hekken en Nick Brandsma analyseren het WK op geheel eigen wijze op Radio Weesp. Dat deden ze eerder onder de noemer 'Mannetjes van Oranje', maar dat is noodgedwongen nu 'Mannetjes zonder Oranje'. Ze slaan elke vrijdag vanaf 19.00 uur hun notitieboekjes open en bespreken hun aantrekeningen met presentatoren Sjoerd Stoop en Anton Sap.