Donderdag in de City: de film 'God's Own Country'.
Donderdag in de City: de film 'God's Own Country'.

Woensdag 20 juni

Soepmiddag

12.30 uur | De Kastanje

Kom gezellig een lekkere kom soep eten in buurtkamer De Kastanje. Welke soep de vrijwilligers hebben gemaakt, is elke keer een verrassing.

Ontmoet & Groet Inloop

13.00 uur | Gebouw Papelaan 99

Gezellige inloop voor iedereen die zich wil verbinden met andere inwoners van Weesp. Opgeven is niet nodig, deelname is gratis.

Inloopspreekuur Van Vuure

16.00 uur | Van Vuure

Wekelijks inloopspreekuur in afscheidscentrum Van Vuure in Weesp. U kunt hier terecht met al uw uitvaartgerelateerde vragen.

Donderdag 21 juni

Handwerkochtend

10.00 uur | De Kastanje

Een gezellige ochtend in de buurtkamer met een handwerkje, een praatje en een kop koffie. Als u wilt starten met haken of breien: hulp en materiaal zijn aanwezig.

Inloopspreekuur Myosotis

16.00 uur | Utrechtseweg 110 B

Voor informatie over uitvaartverzorging en uitvaartverzekeringen. Adres: Utrechtseweg 110-B.

Muziek in Huis

19.00 uur | De Hogeweyk

Het ensemble Duo Maas verzorgt een concert in De Hogeweyk, onderdeel van Vivium Zorggroep. Duur 60 minuten. Entree € 8,20.

Historische stadswandeling

19.00 uur | De Grote Kerk

De Historische Kring Weesp verzorgt een wandeling door het historische centrum van Weesp. Duur: anderhalf uur. De kosten zijn € 3,50 per persoon. Aanmelden is niet nodig.

Film: 'God's Own Country'

20.00 uur | City of Wesopa

Johnny werkt van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat op de boerderij van zijn ouders. Hij bestrijdt de leegte en het isolement door elke avond lam te worden in de pub en met snelle seks. Dan verschijnt de Roemeense migrant Gheorghe, de seizoenshulp die hem op de boerderij komt bijstaan bij het aflammeren van de schapen. Langzaamaan beginnen allerlei ongekende en afgestompte emoties naar boven te komen bij Johnny. Entree € 8,-.

Bingo Aetsveld

20.00 uur | Bar Olympus

Bingo Aetsveld houdt een gezellige bingo in bar Olympus bij sporthal Aetsveld. Voor halen en brengen kunt u bellen met 06-4002 7274.

vrijdag 22 juni
en zaterdag 23 juni

Funky Farm Festival

Boerderij Krokus

In de weilanden van Boerderij Krokus wordt het Funky Farm Festival gehouden. Vanaf station Weesp rijden pendelbussen naar het Western festivalterrein met: Cowboys & -Girls, Funky Farm-spelletjes en attributen, één knusse stage, cocktailbars, vele tonnen gerstenat, eettentjes, lounges en veel, veel meer!

Vrijdag 22 juni

Spelletjesdag

10.00 uur | De Kastanje

Kom eens langs in de buurtkamer voor een spelletje en een kop koffie. Verschillende spellen aanwezig en de koffie staat klaar.

Demonstratie mediumschap

20.00 uur | Synagoge Weesp

Demonstratie mediumschap met Kitty Woud en Andrew Manship op initiatief van spiritueel centrum ZWAVE. Kitty Woud is een zeer ervaren medium en geeft naast cursussen en workshops in Nederland ook vaak les aan het Arthur Findlay College in Engeland. Andrew Manship is een Engels medium dat zich de afgelopen jaren ontwikkeld heeft tot docent aan het Arthur Findlay College. Samen geven ze deze avond overleden dierbaren een stem. Entree: 10 euro. Deur open om 19.30 uur. Aanmelden via: info@zwave-weesp.nl.

Zaterdag 23 juni

18e Midzomervechtrace

15.00 uur | RVW

Roeivereniging Weesp houdt de 18e Midzomer Vechtrace. Er zijn tijdens deze race veel verschillende boottypen te zien in uiteenlopende bezetting: van eenpersoonsskiffs tot gestuurde achten. Oproeien naar de start: vanaf 15.00 uur. Starten bij Hinderdam vanaf 16.00 uur. Finish bij de roeivereniging aan de Utrechtseweg vanaf 16.20 uur.

Valentijnsdag

20.00 uur | Theaterpand Weesp

Gespeeld door de studenten van de Talentklas van Theaterschool Zone 1380. Valentijn is dood. Al twee jaar. En nu is hij terug – op zíjn dag - om wraak te nemen.

Zondag 24 juni

Sunday Morning Classic

9.15 uur | Toer Fiets Club Weesp

Een toerrit van ongeveer 80 kilometer met een stop onderweg voor koffie en appelgebak. Verzamelen om 9.15 uur, vertrek om 9.30 uur. Tel. 06-21828530.

Vechtloop

10.00 uur | Manege Bleijenberg

De Vechtloop is een prestatieloop die voor de 10 km eerst door het mooie centrum van Weesp gaat en uiteraard ook langs de rivier de Vecht. Deelnemers kunnen kiezen uit diverse afstanden: van een Mini-Kids-Run op Sportpark Vechtoever tot 2½, 5 en 10 km. Meer info op www.vechtloop.nl.

Van Houtenkerk open

12.00 uur | Van Houtenkerk

De Van Houtenkerk is elke zondag van 12.00 tot 16.00 uur open voor publiek. Het 'Chocoladekerkje' heeft een prachtig authentiek interieur in de stijl van Berlages Nieuwe Kunst met jugendstilkenmerken. Vrijwilligers vertellen meer over de historie en architectuur.

Maandag 25 juni

Open Lesweek

Dansstudio Van Harten

Van maandag 25 t/m zaterdag 30 juni is het open lesweek bij Dansstudio Van Harten. Meld je aan en volg gratis proeflessen. Meer informatie: www.dansstudiovanharten.nl.

Meer bewegen voor ouderen

14.00 uur | OAZ-gebouw

Elke maandag wordt in het OAZ-gebouw met veel plezier koersbal gespeeld. Meedoen? Neem contact op met Marianne van de Koppel: 0294-416081 of 06-10 585 167 of kom eens langs om te kijken.

Kaarten maken

14.00 uur | De Kastanje

Gezellig samen kaarten maken in de buurtkamer. Hulp en materiaal zijn aanwezig. Kosten materiaal: 1 euro.

Inloopspreekuur sporters

19.00 uur | Fysio Aetsveld

Loop binnen voor een snel en gratis advies over (sport)blessures en klachten. Ook voor vragen over (sport)voeding, spierpijn, mentale coaching en tapen. Info bij Colette.couwenhoven@gmail.com of info@fysioaetsveld.nl.

Dinsdag 26 juni

Voorlopig geen Mamacafé

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

Vanwege de verbouwing van de bibliotheek is er voorlopig geen Mamacafé. Bezoekers kunnen via de Facebookpagina 'Mamacafé Weesp' contact houden en op de hoogte blijven van andere activiteiten, zoals samenkomen in de speeltuin. Het eerstvolgende Mamacafé is op dinsdag 4 september.

Inloop vrijwilligerswerk

13.30 uur | Gebouw Papelaan 99

Vragen of informatie over vrijwilligerswerk? Kom langs op het inloopspreekuur van de Vrijwilligerscentrale.

Clubavondtocht

18.45 uur | Toer Fiets Club Weesp

Een rondje van 45 à 60 kilometer, voor het donker weer thuis. Tempo wordt indien nodig aangepast. Informatie bij onze coördinator toertochten Tjebbe Bosma, telefoon 06-37273362 of op de website: www.tfcweesp.nl.

Spreekuur Rechtswinkel

19.30 uur | Gebouw Papelaan 99

Neem uw papieren en contracten mee. Wij verstrekken u direct advies en anders verwijzen we u door naar een advocaat of het juridisch loket. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd van € 2,-.

Woensdag 27 juni

Spreekuur administratie

9.30 uur | Gebouw Papelaan 99

Gratis inloopspreekuur voor Weespers die vragen hebben op administratief gebied.

Ontmoet & Groet Inloop

13.00 uur | Gebouw Papelaan 99

Gezellige inloop voor iedereen die zich wil verbinden met andere inwoners van Weesp. Opgeven hoeft niet en deelname is kosteloos.

Inloopspreekuur Van Vuure

16.00 uur | Van Vuure

Wekelijks inloopspreekuur in het afscheidscentrum in Weesp. U kunt hier terecht met al uw uitvaartgerelateerde vragen.

'Alice in Wonderland'

20.30 uur | Theaterpand Weesp

Spelers van de Vooropleiding Theater Zone 1380 spelen de eindvoorstelling 'Alice in Wond Wond Wonderland', naar het klassieke kinderboek ('Alice in Wonderland') uit 1865 van de Britse auteur Lewis Carroll. Het verhaal werd door Ko van den Bosch bewerkt tot een grimmig en confronterend sprookje voor volwassenen.

Donderdag 28 juni

Handwerkochtend

10.00 uur | De Kastanje

Een gezellige ochtend in de buurtkamer met een handwerkje, een praatje en een kop koffie. Als u wilt starten met haken of breien: hulp en materiaal zijn aanwezig.

Film: 'The Cakemaker'

20.00 uur | City of Wesopa

Thomas is banketbakker en zijn koekjes en taartjes zijn zo lekker dat Oren, een getrouwde zakenman uit Israël, daar altijd speciaal voor langskomt als hij maandelijks voor zijn werk in Berlijn moet zijn. Er ontstaat een relatie tussen de twee en Oren woont voortaan bij Thomas als hij daar is. Op een dag krijgt Thomas geen contact meer met hem en verneemt hij dat Oren is omgekomen. Regie: Ofir Raul Graizer, Isr./Dtl. 2017. Entree € 8,-.

Vrijdag 29 juni

Spelletjesdag

10.00 uur | De Kastanje

Kom eens langs in de buurtkamer voor een spelletje en een kop koffie. Verschillende spellen aanwezig en de koffie staat klaar.

Zaterdag 30 juni

Rommelmarkt

9.00 uur | Evangelische Gemeente

De Evangelische Gemeente aan de Nieuwstad 50 houdt een rommelmarkt. De opbrengst is bestemd voor luisterbijbels in Papua New Guinea en Stichting Open Doors.

Weesp Gastvrij

10.00 uur | Centrum Weesp

Vierde editie van hét culturele en culinaire shoppingsfestival van Weesp. Zie ook pagina 13.

Kai von Rosenberg Trio

14.00 uur | Synagoge Weesp

'Sfeervol, bluesy, funky, speels en onbevangen' zijn woorden die bij het Kai von Rosenberg Trio passen. Het trio speelt eigen(tijdse) interpretaties van bekende en minder bekende jazzstandards en eigen composities. Samenstelling: Eduardo Blanco op trompet, Rico de Jeer op bas en Kai von Rosenberg op gitaar.

Summer Party Weesp

19.00 uur | Theaterpand Weesp

Het leukste feestje van het jaar, lekker dansen en feesten in Theaterpand Weesp. Iedereen t/m 12 jaar is van harte welkom. Het thema is: 'ZOMER!' Wie het leukst verkleed is, wint een prijs. Gratis tickets via theaterpandweesp.nl. Ouders zijn ook welkom.