Kemphanen moeten in gesprek over schapen

WEESP De gemeente Weesp en de Stichting Flora en Fauna Bescherming Weesp zullen moeten proberen om in een goed gesprek nader tot elkaar te komen in hun dispuut over de begrazing van de schansen door een kudde Kempische heideschapen.

De Raad van State moet zich buigen over de vraag of de schapen op de Weesper schansen wel binnen de wettelijke kaders grazen en stelt voor om een mediationtraject in te gaan. De Weesper faunastichting van het echtpaar De Graaf verzet zich vanaf het begin tegen de schaapskudde, die in opdracht van de gemeente sinds 2016 met regelmaat het hoge gras op de schansen wegeet. Toen al startte de stichting een juridische procedure. De voorzieningenrechter wees het bezwaar af, maar de stichting ging in hoger beroep.


Laadpaal Kostverloren

WEESP - Aan de Kostverlorenstraat is een openbare laadpaal voor elektrische auto's geplaatst. Het is de eerste in een reeks acht, waarmee het totale aantal openbare laadpalen binnen afzienbare tijd wordt opgeschroefd naar twaalf.

Liefst twee wethouders waren bij de onthulling. Leon de Lange (D66): "Elektrisch rijden is de toekomst, dus ook in Weesp." Maarten Miner (GroenLinks): "Duurzaamheid staat in Weesp hoog op de agenda. Daar passen laadpalen heel goed bij."