Saxofonist Hans Dulfer.
Saxofonist Hans Dulfer. Foto: André Verheul

Spieringfestival met Hans Dulfer, markt, koren en spelletjes

MUIDEN Het Spieringfestival viert een mooie lente en luidt een - hopelijk - nog mooiere zomer in tijdens het aanstaande midzomer(nacht)weekend. Het is alweer de 20ste editie, reden om extra groot uit te pakken.

Het festival start zaterdag 23 juni om 11.30 uur met een concert in de Nicolaaskerk. Een koor, een pianist en een strijkersensemble verzorgen een mooi programma.

Aansluitend begint een gezellige markt: van fruit en worsten tot kleding en interieur en dit jaar zijn er ook oude ambachten te bewonderen. Omdat het in juni lang licht is, blijft de markt tot 20.00 uur en verbindt de muziekpodia aan elkaar.

Van deze muziekpodia is er één mogelijk gemaakt door sponsor De Krijgsman. Het is een apart podium voor lokale en regionale formaties, zoals Ron Griffioen, The Baker Selection, Callahan en Ann May. Taveerne De Mol en Café Ome Ko pakken ook uit met Hans Dulfer & friends, JetSet Live en de Burnin' Burrito's.

Gedurende de dag treden er op verschillende plaatsen koren op, zoals de Meiden van de Kade en het Da Capo's Popkoor. Dankzij de Rabobank is het Kerkplein vanaf 14.00 uur een kinderplein met een spel voor tieners, voetbalspellen en een vrijmarkt. De kinderen hebben hun eigen muziek vanuit de Rabobus met dj.

Grootmeester dammen Ton Sijbrands treedt op met een simultaanpartij in de Sluiskamer van De Doelen. Vanaf 14.00 uur mogen bezoekers het tegen hem opnemen. Wie remise maakt krijgt een drankje, wie wint krijgt er twee. Bij Brasserie Herengracht maakt de beste bartender van de wereld, Eric van Beek, zijn winnende cocktail Cariño.

Vrijdag 22 juni is er 's avonds in de Mol en Ome Ko een warming-up met livemuziek.