Optredens van de leerlingen in theater Spant!.
Optredens van de leerlingen in theater Spant!. Foto: Bob Awick

Dansstudio viert
jubileum met eind-
show 'Celebration'

WEESP Dansstudio Van Harten bestaat dit jaar tien jaar en wilde dat niet ongemerkt voorbij laten gaan. De afgelopen maanden stonden in het teken van het jubileum vol leuke (dans)activiteiten.

De dansers stonden zaterdag en zondag met de eindshow 'Celebration' in het Spant! in Bussum. "Het was superleuk en het werd goed bezocht", laat Rosanne Bisschop van de dansstudio weten.

"Rond de 850 leerlingen deden mee aan de zeven voorstellingen en ze vonden het allemaal heel gaaf. Elke show had een feestthema met ballonnen en slingers." Het jubileum is het hele jaar door gevierd: "Elke maand hadden we een jubileumactiviteit: van workshop tot kleurwedstrijd voor de allerkleinsten en van een danskamp in speciale feeststijl tot het vieren van alle feestdagen, zoals een paasontbijt en een kerstdiner. De workshop was ook heel bijzonder en werd gegeven door Stijn van 'Goede Tijden, Slechte Tijden'. De leerlingen vonden het fantastisch. We sluiten het jubileumjaar af op zaterdag 7 juli met een feest voor alle leden, docenten en vrijwilligers."

Dansstudio Van Harten heeft ongeveer 1.000 leden. "Naast de hoofdstudio in Weesp geven we ook les in Bussum, Nederhorst, Kortenhoef, Hilversumse Meent en Maarssen. Onze jongste leerling is 1,5 jaar en 'danst' samen met een ouder. De oudste is in de zeventig en volgt shapelessen bij ons. Annegien van Harten heeft tien jaar geleden de dansstudio overgenomen van Mieke Vulkers. Ik ken Annegien van onze studie theaterwetenschappen. Ook ik heb altijd gedanst en ben afgestudeerd als jazzdansdocent. Annegien vroeg of ik bij haar wilde komen werken omdat ze het alleen niet aankon. Vijf jaar geleden kwam ze met het idee of ik mede-eigenaar wilde worden. Dat vond ik een groot compliment en ik zei meteen ja."