Vanaf links: Thomas Bervaes, Minke Booij en Robert Griffioen.
Vanaf links: Thomas Bervaes, Minke Booij en Robert Griffioen.

Col Du Grand Ballon op en af voor Spieren voor Spieren

WEESP De Rotaract Club Gooi- en Vechtstreek heeft onlangs een vette cheque kunnen overhandigen aan voormalig hockeyinternational Minke Booij van Spieren voor Spieren.

door Marieke van Veen

De Rotaract is een club voor jonge mensen tussen de 18 en de 30 jaar die zich actief inzetten voor een betere samenleving en hierdoor ook zichzelf ontwikkelen.

Het laatste grote project was 'Cycling for Charity 2018' op zaterdag 16 juni jongstleden. Dit was een sponsortocht waarbij de deelnemers zichzelf uitdaagden zo vaak mogelijk per racefiets de lastige Col Du Grand Ballon in de Vogezen (Frankrijk) te beklimmen. De meeste deelnemers waren afkomstig uit Weesp en hun deelname werd bovendien mogelijk gemaakt door een aantal sponsors uit Weesp.

Spieren voor Spieren

De inzet heeft geleid tot een opbrengst van maar liefst 15.400 euro. De cheque werd door Rotaract-leden Thomas Bervaes en Robert Griffioen uit Weesp uitgereikt aan voormalig tophockeyster Minke Booij, die sinds vorig jaar de directeur is van Spieren voor Spieren. Haar organisatie zet zich in voor kinderen met een spierziekte. De stichting financiert wetenschappelijk onderzoek en diagnosecentra, ontwikkelt hulpmiddelen en organiseert leuke activiteiten om de kinderen en hun families een zorgeloze dag te geven.

De Rotaract Club is de jongerenafdeling van de Rotary Club. De sectie Gooi en Vechtstreek is gevestigd in Weesp. De leden zetten zich in voor grote en kleine projecten, voor een groot deel ook lokaal. Zo is de club vorig jaar met kruiwagens, schoppen en grasmaaiers in de weer geweest bij Don Bosco, om de speeltuin klaar te maken voor het speelseizoen. De leden zijn studenten, werknemers en jonge ondernemers die door zich in te zetten voor de samenleving ervaringen opdoen die hen van pas komen in hun carrière.

www.rotaractgooienvecht.nl