Donderdag in Theaterpand Weesp: Alice in Wond Wond Wonderland.
Donderdag in Theaterpand Weesp: Alice in Wond Wond Wonderland.

Woensdag 27 juni

'Wond Wond Wonderland'

20:30 uur | Theaterpand Weesp

Spelers van de Vooropleiding Theater Zone 1380 spelen de eindvoorstelling 'Alice in Wond Wond Wonderland', naar het klassieke kinderboek Alice in Wonderland uit 1865 van de Britse auteur Lewis Carroll. Het verhaal werd door Ko van den Bosch bewerkt tot een grimmig en confronterend sprookje voor volwassenen.

Donderdag 28 juni

Handwerkochtend

10:00 uur | De Kastanje

Een gezellige ochtend in de buurtkamer met een handwerkje, een praatje en een kop koffie. Voor wie wil starten met haken of breien is hulp en materiaal aanwezig.

Inloopspreekuur Myosotis

16.00 uur | Utrechtseweg 110 B

Voor informatie over uitvaartverzorging en uitvaartverzekeringen. Adres: Utrechtseweg 110-B.

Film: 'The Cakemaker'

20:00 uur | City of Wesopa

Thomas is banketbakker en zijn koekjes en taartjes zijn zo lekker dat Oren, een getrouwde zakenman uit Israël, daar altijd speciaal voor langskomt als hij voor werk in Berlijn moet zijn. Er ontstaat een relatie tussen de twee en Oren woont voortaan bij Thomas als hij daar is. Op een dag krijgt Thomas geen contact meer en verneemt hij dat Oren is omgekomen. Entree € 8,-.

Vrijdag 29 juni

Spelletjesdag

10:00 uur | De Kastanje

Kom eens langs in de buurtkamer voor een spelletje en een kop koffie. Verschillende spellen aanwezig en de koffie staat klaar.

Zaterdag 30 juni

Rommelmarkt

9:00 uur | Evangelische Gemeente

De Evangelische Gemeente aan de Nieuwstad 50 houdt een rommelmarkt. De opbrengst is bestemd voor luisterbijbels in Papua New Guinea en Stichting Open Doors.

Ontdek historisch Weesp

10:00 uur | Fort Ossenmarkt

Deze unieke dagexcursie in en rond Weesp is een leuke manier om deze oude stad aan de Vecht te leren kennen. Programma: stadswandeling, bezoek Museum Weesp, vaartocht over de Vecht met een stop bij een authentieke korenmolen en een rondwandeling over het terrein van Fort Uitermeer. Een bezoek aan Fort Ossenmarkt is in de namiddag ook mogelijk. Einde: 16.30 uur. Kosten € 49,50. Reserveringen: 06 27498352 of info@leisurehistory.nl. Minimaal 12 deelnemers.

Weesp Gastvrij

Vanaf 10:00 uur | Centrum Weesp

De vierde editie van hét culturele en culinaire shoppingsfestival van Weesp. Met in het historische centrum liveoptredens van kunstenaars, straatmuzikanten, straattheater en leuke activiteiten voor de kleintjes. De winkeliers hebben interessante aanbiedingen en creatieve extraatjes en op de gezellige terrassen proef je de lekkerste hapjes en drankjes. Kijk op weespgastvrij.nl voor het programma.

Weesp Gastvrij Muziek

13:00 uur | City of Wesopa

Vanwege Weesp Gastvrij een muziekdag voor jong en oud(er). Tussen 13.00 en 18.00 uur: Dansschool van Harten, the City Singers, 5th Dimension en de Muziektuinclub Kidsbands. Entree gratis. In het Theatercafé spelen Home Alone en Colour The Time. Van 20.00 tot 24.00 uur in de grote zaal: Rhumble 'n Blues en Nasty Noises, entree 5 euro.

Kai von Rosenberg Trio

14:00 uur | Synagoge Weesp

'Sfeervol, bluesy, funky, speels en onbevangen' zijn woorden die bij het Kai von Rosenberg Trio passen. Het trio speelt eigen(tijdse) interpretaties van bekende en minder bekende jazzstandards en eigen composities. Samenstelling: Eduardo Blanco op trompet, Rico de Jeer op bas en Kai von Rosenberg op gitaar.

La La Familia

15:00 uur | Synagoge Weesp

Houdt u van jazz, pop-ballads en latin muziek? Kom dan kijken en luisteren naar La La Familia, een duo bestaande uit Otto Kruijsdijk (pianist) en zijn dochter Iris Kruijsdijk (zangeres).

Weesper Gemengd Koor

15:00 uur | Van Houtenkerk

Het Weesper Gemengd Koor is opgericht op 14 februari 2006 door wijlen Aad de Vreugd en bestaat dus bijna 12,5 jaar. Het meerstemmige koor treedt op in de Van Houtenkerk met een uiteenlopend repertoire, onder begeleiding van dirigent Lex Barten en pianiste Karina Kantarova. Wie het koor wil versterken is welkom om een repetitieavond bij te wonen. Er wordt iedere dinsdag vanaf 19.45 uur gerepeteerd in de Bredeschool Kors Breijer. Voor meer info: weespergemengdkoor.nl of info@weespergemengdkoor.nl.

Summer Party Weesp

19:00 uur | Theaterpand Weesp

Het leukste feestje van het jaar, lekker dansen en feesten in Theaterpand Weesp. Iedereen t/m 12 jaar is van harte welkom. Het thema is: 'ZOMER!' Wie het leukst verkleed is, wint een prijs. Gratis tickets via theaterpandweesp.nl. Ouders zijn ook welkom.

Zondag 1 juli

Rond het Markermeer

8:30 uur | Clubhuis TFC Weesp

Tocht rond het Markermeer (160 km) in samenwerking met TC Grootebroek. Vanuit Weesp zijn er ook kleinere afstanden: de Oostvaardersplassentocht (80 km) en de Vestingtocht (40 km). Alle routes zijn volledig gepijld en via tfcweesp.nl zijn de gps-tracks te downloaden. De start is vanuit het clubhuis aan de Papelaan. Inschrijfgeld afhankelijk van afstand en lidmaatschap maximaal 6 euro. Inschrijven kan via www.fietssport.nl of bij de start. Voor leden van TFC Weesp en jeugd t/m 15 jaar is deelname gratis.

Lezing: Water in Weesp

14:00 uur | Museum Weesp

Wel eens gehoord over de Hollandse waterlinie, of de Stelling van Amsterdam? Van beide is Weesp een onderdeel. Wilt u hier meer over weten? Kom langs in Museum Weesp. Toeslag van € 2,00 op de entreeprijs.

Film: 'Pieter Konijn'

14:00 uur | City of Wesopa

Verfilming van het tijdloze verhaal van Beatrix Potter over een eigenwijs konijn dat probeert de moestuin van een boer binnen te dringen. De strijd tussen Pieter en meneer Verhoef om de moestuin loopt ontzettend uit de hand. Ook proberen ze allebei in de smaak te vallen bij hun lieve buurvrouw Bea. Entree € 6,-.

Film: 'Finding Your Feet'

20:00 uur | City of Wesopa

Wanneer de chique Engelse dame 'Lady' Sandra Abbott erachter komt dat haar echtgenoot na een huwelijk van veertig jaar een verhouding heeft met haar beste vriendin, besluit ze bij haar oudere zus in te trekken. Samen beginnen ze aan hun tweede jeugd. Entree € 8,-.

Maandag 2 juli

Kaarten maken

14:00 uur | Buurtkamer Kastanje

Gezellig kaarten maken voor uzelf of het goede doel. Hulp en materiaal is aanwezig. kosten materiaal 1 euro.

Versa Soos

14:00 uur | De Wintertuin

Iedere eerste en derde maandag van de maand, voor een praatje en/of een spelletje. Entree 2 euro, inclusief 2 keer koffie/thee en iets lekkers. Tel: 06-13898245.

Inloopspreekuur sporters

19:00 uur | Fysio Aetsveld

Laatste keer voor een zomerbreak: Loop binnen voor een snel en gratis advies over (sport)blessures en klachten. 27 augustus start het spreekuur weer. Ook voor vragen over (sport)voeding, spierpijn, mentale coaching en tapen. Info bij: Colette.couwenhoven@gmail.com of info@fysioaetsveld.nl

Dinsdag 3 juli

Inloop vrijwilligerswerk

13:30 uur | Gebouw Papelaan 99

vragen of informatie over vrijwilligerswerk, kom langs op ons inloopspreekuur

Clubavondtocht

18:45 uur | Clubhuis TFC Weesp

Een rondje van 45 à 60 kilometer, ruim voor het donker weer thuis. Tempo wordt indien nodig aangepast. Informatie bij onze coördinator toertochten Tjebbe Bosma, telefoon 06-37273362 of op de website: www.tfcweesp.nl

Spreekuur Rechtswinkel

19:30 uur | Gebouw Papelaan 99

De rechtswinkel houdt iedere dinsdagavond vanaf 19.30 uur spreekuur in gebouw Papelaan 99 te Weesp. Neem papieren en contracten mee. Voor direct advies en doorverwijzing naar een advocaat of het juridisch loket. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd van €2,-.

Woensdag 4 juli

Spreekuur administratie

9:30 uur | Gebouw Papelaan 99

Gratis inloop spreekuur voor Weespers die vragen hebben op administratief gebied

Scootmobieltocht

10:45 uur | Stadhuis Weesp

Scootmobieltocht van ongeveer 15 km langs mooie plekken van Weesp en omgeving. Kosten 2 euro per deelnemer, incl. koffie bij ontvangst en een lunch na afloop. Info buurtsportcoach ikolbrink@versawelzijn.nl of 06-27 62 19 43.

Ontmoet & Groet Inloop

13:00 uur | Gebouw Papelaan 99

Gezellige inloop voor iedereen die zich wil verbinden met andere inwoners van Weesp. Opgeven niet nodig, deelname kosteloos.

Inloopspreekuur Van Vuure

16:00 uur | Van Vuure

Wekelijks inloopspreekuur in afscheidscentrum Van Vuure in Weesp. U kunt hier terecht met al uw uitvaartgerelateerde vragen.

Donderdag 5 juli

Handwerkochtend

10:00 uur | Buurtkamer Kastanje

Een gezellige ochtend in de buurtkamer met een handwerkje, een praatje en een kop koffie. Als u wilt starten met haken of breien: hulp en materiaal zijn aanwezig.

Inloopspreekuur Myosotis

16.00 uur | Utrechtseweg 110 B

Voor informatie over uitvaartverzorging en uitvaartverzekeringen. Adres: Utrechtseweg 110-B.

Alzheimercafe Weesp

19:30 uur | Hotel Hart van Weesp

Gastspreker: Erik Zwiers. Hij is journalist en heeft een boek uitgegeven met de titel: Zolang ik er ben: Alzheimer en het dilemma van de vervliegende geest. Om dit te kunnen schrijven, heeft hij twee jaar als vrijwilliger in de zorg gewerkt en volgde hij zes mensen met dementie in hun dagelijks leven. Entree en koffie gratis.

Film: 'Mozart In Love'

20:00 uur | City of Wesopa

Het is 1787. Wolfgang Amadeus Mozart vertrekt naar Praag, omdat hij genoeg heeft van de verwende elite in Wenen. Toch vindt de componist daar niet de rust die hij zoekt. Integendeel: zijn aanwezigheid veroorzaakt een reeks dramatische gebeurtenissen. Mozart belandt in een verwarrend web van liefde, lust, geweld en zelfs moord. Entree 8 euro.

'Antigone'

20:30 uur | Theaterpand Weesp

Toneelgroep Weesp speelt 'Antigone' van de Griekse toneelschrijver Sophokles. 'Antigone' is volgens regisseur Danielle Meyer een stuk met enorme impact en, niet onbelangrijk, van alle tijden. Het toont hoe onredelijk wetten en ratio kunnen zijn. Antigone wordt gedwongen te knielen, maar smeken zal zij nooit. Kaarten via theaterpandweesp.nl.