Van de lezers

Stelen van ouderen

We lezen het iedere keer: mensen - veelal ouderen - worden overvallen en beroofd, in hun eigen huis of op straat. Maar ook in verzorgingshuizen raken ouderen hun sieraden kwijt, en dat zijn vaak dierbare herinneringen aan vroeger. Een halssieraad met daarin foto's van overleden ouders - vaak het enige aandenken dat deze ouderen nog hebben. En dat verdwijnt dan op een zeer merkwaardige manier. Ik kan me daar ontzettend kwaad over maken. Voor deze slachtoffers hebben deze sieraden geen financiƫle, maar wel een grote emotionele waarde. Maar dat interesseert de dief niet, die gaat gewoon door naar de volgende. Ik vind het dieptreurig en er komt maar geen einde aan.
Mevr. G.C. Mansveldt

Zwemmen is linke soep

Ik krijg steeds meer de indruk dat bij de oplossing van weerspannige situaties handhavende autoriteiten in groeiende mate kiezen voor de omgekeerde wereld omdat dit vaak de makkelijkste weg is. Zo wordt er met klem geadviseerd om beter niet meer te gaan zwemmen in de Vecht. Nu, ik zwem al meer dan een decennium van mei tot september vrijwel dagelijks in de Vecht en ondanks dat ik zo dicht mogelijk langs de kant zwem en ter verhoging van mijn zichtbaarheid een felgele badmuts draag, ontstaan er met enige regelmaat gevaarlijke situaties. Mijn constatering: er wordt vaak, echt heel vaak (te) snel gevaren op de Vecht door babbelende, pimpelende en dollende stuurlieden van schepen van uiteenlopende afmetingen. Er wordt niet op gelet waar ze precies varen, linke soep voor zwemmers dus. Maar in plaats van die zwemmers dan maar te dirigeren naar elders gelegen zwemwater, zou de waterpolitie ook kunnen kiezen voor een scherper toezicht, waarbij het op de bon slingeren van de zuiver op eigen lol gerichte bootjesmensen behoort.
Daan van den Wall Bake

Jan Woudsmahof

Heel mooi dat op het terrein van de voormalige Jan Woudsmaschool gebouwd gaat worden voor jonge mensen. Blijft dus een bestemming gericht op de jeugd. Daar zal iedereen toch wel mee kunnen leven. Nu nog een mooie naam voor dat nieuwe wijkje. Als oud directeur van de Jan Woudsmaschool pleit ik er voor de naam Jan Woudsma in de naamgeving terug te laten komen. Bijvoorbeeld Jan Woudsmahof. Voor wie dat niet weet, Jan Woudsma was bij leven ereburger van de gemeente Weesp. Dat wordt je niet zo maar. Jan heeft zich o.a. als bestuurder zeer lange tijd ingezet voor het lager onderwijs van de bijzondere scholen in Weesp en Driemond. De basisschool in Driemond draagt nog zijn naam. Het zou een mooi eerbetoon aan Jan Woudsma zijn als hij op deze wijze herinnerd blijft.
Ton Dalmulder