De burgemeesters, wethouders en gemeentesecretarissen van Weesp en Amsterdam.
De burgemeesters, wethouders en gemeentesecretarissen van Weesp en Amsterdam. Foto: Sjoerd Stoop

Volgende stap naar fusie Amsterdam

WEESP Het stadsbestuur van Amsterdam bracht gisteren een bezoek aan Weesp. Er was een boottochtje over de Vecht, maar er moest ook gewerkt worden.

Amsterdam hield de collegevergadering in de raadzaal van Weesp. Het college gaat op tournee door de stadsdelen en het is geen toeval dat Weesp als eerste op dat reisschema staat, zo wordt ons verzekerd. De aanstaande fusie met Weesp is ook voor Amsterdam bijzonder en ingrijpend. Met dit bezoek wil het Amsterdamse stadsbestuur haar oprechte belangstelling voor het nieuwe gebiedsdeel tonen.

De Amsterdammers keken hun ogen uit in het 18e-eeuwse stadhuis, met z'n marmeren vloeren en rococo stucwerk.

Na de collegevergaderingen (Weesp en Amsterdam vergaderden apart) tekenden de burgemeesters Bas Jan van Bochove namens Weesp en Jozias van Aartsen namens Amsterdam het convenant over de werkafspraken die leiden tot de ambtelijke fusie van beide steden per 1 april 2019. D66-wethouder Léon de Lange, die wij deze week spreken in ons wekelijks B en W-gesprek, legt uit: "Een belangrijk moment. Nee, we zijn nu niet al gemeente Amsterdam. Dit is wel de officiële start van het plan van aanpak naar de fusie toe."

pagina 3: Stopera verruild voor Weesp

www.weespernieuws.nl