Marlinde van Hedel (l) bij de vrijwilligersavond in Hotel Het Hart van Weesp.
Marlinde van Hedel (l) bij de vrijwilligersavond in Hotel Het Hart van Weesp.

Veel animo voor nieuwe vrijwilligersopzet S&B

WEESP De nieuwe vrijwilligersopzet voor het Sluis-en-bruggenfeest in augustus heeft maandagavond een goede start gemaakt. Flink wat Weespers waren naar Hotel Het Hart van Weesp gekomen voor de 'Kom en kies je taak'-avond.

door Marieke van Veen

Iedereen die het feest een warm hart toedraagt kon een klusje komen uitkiezen. Het gaat om behapbare taken die maximaal twee uur duren, zodat er volop tijd overblijft om zelf mee te feesten. De werkzaamheden lopen bovendien zeer uiteen, dus iedereen kan iets uitkiezen wat bij hem of haar past. Veel taken kunnen ook prima als duo worden gedaan.

Saamhorigheid

"Deze opzet wordt gewaardeerd", vertelt Marlinde van Hedel van de Stichting Volksfeesten blij. "Er kwamen echtparen en moeders en dochters op af die samen bij iets willen helpen, maar er waren ook nieuwe Weespers, die op deze manier juist nieuwe contacten hopen op te doen. Ik vond het leuk om te horen dat het Sluis-en-bruggenfeest voor saamhorigheid zorgt en dat mensen daarom ook bereid zijn om er samen iets voor te doen."

Puzzelen

De komende twee weken gaat de organisatie puzzelen. "Er is ook nog een lijstje met mensen die wel graag iets willen doen, maar er maandagavond niet bij konden zijn. Met hen gaan we proberen telefonisch tot iets passends te komen. Dan komen we al een heel eind, maar we kunnen nog steeds mensen gebruiken. Vele handen maken licht werk."

Wie zich alsnog wil aanmelden voor een vrijwilligersblok van twee uur kan mailen naar Nathalie Kapteijn via
info@sbfeest.nl.

www.sbfeest.nl