Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Vriend Jan is saxofonist Jan Kooper. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster Stephanie Prinssen.
Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Vriend Jan is saxofonist Jan Kooper. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster Stephanie Prinssen.

Lollypop

Jan: "Jan."
Stefan: "Hallo …ik zit onder een boom en het regent zacht, fijn is dat."
Jan: "Ja, dan ruikt het ook zo lekker. Ik ben trouwens net terug van een korte vakantie in Italië. Nog wat gebeurd in Weesp?"
Stefan: "Er hangen heel veel kauwen in de netten van de toren van de Laurentiuskerk, gestolen fiets na half jaar gevonden, Weesper poes Lollypop na 17 jaar terug naar baasjes in Almere, stadsbestuur van Amsterdam is op bezoek geweest, natuurlijk nog niet met onze nieuwe burgemeester Femke Halsema, en verbouwing bibliotheek loopt op rolletjes!"
Jan: "Ik snap het verhaal van die poes niet helemaal… Moet die na 17 jaar Weesp terug naar Almere??"
Stefan: "Ja. Lollypop heeft 17 jaar lang vermoedelijk in Weesp rondgelopen. De baasjes in Almere wisten van niks, de poes was wel avontuurlijk ingesteld, want ze was al eerder naar Muiderberg gegaan en daar werd ze na bijna tien maanden teruggevonden. Toen was ze pas 3. En daarna is ze dus zonder iets te zeggen weer vertrokken en 17 jaar later is ze hier in Weesp met chip gevonden en nu terug bij haar baasjes… Volgens de krant een happy end."
Jan: "Dus Lollypop is nu een jaar of 20. Maar hoezo een happy end?"
Stefan: "Lollypop zelf wilde geen commentaar geven, maar voor de baasjes zeker."
Jan: "Zoveel vragen… Stond die chip al die jaren uit? En wie weet is ze een on-the-road-liefhebber. Misschien verliefd op een romantische kater uit Aetsveld en dan moet deze vrijgevochten lapjeskat op hoge leeftijd terug naar Almere?!"
Stefan: "Laat het los Jan, ga er nou maar gemakshalve van uit dat Lollypop heel gelukkig is om weer terug te zijn."
Jan: "Ik vind het een apart verhaal; soort script voor nieuwe Aristocats-film. Maar goed, verbouwing bibliotheek loopt op rolletjes, dat is in ieder geval zonder twijfel goed nieuws."
Stefan: "Jij nog nieuws?"
Jan: "Woensdag de 18e juli, over een week, speel ik met Hans de Booij in Café de Walrus."
Stefan: "Hans de Booij is eigenlijk ook een soort Lollypop."
Jan: "Ja, die komt ook altijd wel weer ergens thuis."
Stefan: "Ik kom volgende week. Met happy end?"
Jan: "Met happy end en witte wijn."
Stefan: "Hou vol, Jan."
Jan: "Hou vol."