Vrouwen bestelen dame van 92

WEESP Drie vrouwen hebben afgelopen mei in de Albert Heijn aan de Achtergracht een hoogbejaarde vrouw (92) bestolen van haar portemonnee. Dat maakt de politie nu bekend. Er zijn foto's van de verdachten vrijgegeven die moeten leiden tot tips en aanhouding.

De dame kocht enkele plantjes. Toen ze wilde betalen, bleek haar portemonnee gestolen. Op camerabeelden van de winkel is te zien dat de drie vrouwen haar achtervolgen, waarna een van hen de portemonnee stal. De dievegges zijn nog niet gepakt. Door met deze zaak naar buiten te treden, hoopt de politie op tips. Op onze website staat een link naar de betreffende politiepagina.


Rook- en stookverbod wegens droogte

WEESP Op advies van de brandweer Gooi en Vechtstreek is in Weesp een rook- en stookverbod afgekondigd. Roken op de schansen is verboden, net als barbecueën in de natuur.

Het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht heeft nog geen extra maatregelen hoeven nemen vanwege de droogte. Tot het voorzichtige regenbuitje van maandagmiddag werd er in de regio een neerslagtekort van gemiddeld 150 millimeter gemeten. Ondanks het beetje neerslag van gisteren wordt dat tekort de komende dagen naar verwachting groter. Als het oploopt tot 170 millimeter, zijn er wel extra maatregelen nodig. Zoals het controleren van dijken of het plaatsen van schotten in sloten, rivieren en kanalen om te voorkomen dat er brak water in de polders komt. Een neerslagtekort ontstaat als er in een gebied meer water verdampt dan er met regen neerdaalt. Door de combinatie van warmte en droogte gebeurt dat nu. Grondwater kan in ons gebied voorlopig worden aangevuld uit het Amsterdam-Rijnkanaal.