Weesp moet voormalig Muiden ton betalen

WEESP De gemeente Weesp moet van de provincie Noord-Holland meer dan een ton euro betalen aan de gemeente Gooise Meren. Het gaat om kosten die de gemeente Muiden in het verleden heeft gemaakt voor de nieuwbouwontwikkeling Weespersluis in de Bloemendalerpolder.

Voordat Muiden opging in de gemeente Gooise Meren lag de Bloemendalerpolder deels op Muider grondgebied. Ook de gemeente Muiden maakte kosten om de polder te kunnen ontwikkelen en dacht dat geld later terug te kunnen verdienen aan bijvoorbeeld leges. Bij de vorming van Gooise Meren kwam er een grenscorrectie, waarmee de hele Bloemendalerpolder grondgebied van Weesp werd en waardoor Muiden dus kon fluiten naar die leges. Gooise Meren zegt recht te hebben op 1,5 miljoen euro van Weesp, maar Gedeputeerde Staten maakt het dispuut nu af op een ton. Gooise Meren kan nog beroep aantekenen.


Onwel op scootmobiel

WEESP Een persoon op een scootmobiel is vrijdagmiddag onwel geraakt op het kruispunt van de Gooilandseweg (N236).

Omstanders zagen dat het misging en belden meteen het alarmnummer. Hulpdiensten waren snel ter plaatse en verleenden op straat eerste hulp. Korte tijd later landde een helikopter met een trauma-arts op het naastgelegen weiland. Het is niet bekend hoe het nu met de persoon is.


Aan de drank op de Punt

WEESP Twee jongeren hebben donderdag een boete gekregen van buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) van de gemeente omdat ze op de Groene Punt alcohol aan het drinken waren.

Alcohol drinken op de Groene Punt mag niet en al helemaal niet als je minderjarig bent. De jongens kregen dus een boete. Hoe hoog die boete was, is niet bekend. De gemeente roept bezoekers van de Groene Punt op om de regels na te leven. "Ook in de zon op de Groene Punt. Dan kan iedereen prettig recreƫren", aldus de gemeente.