Aanhoudend droog, overwegend zonnig en (vrij) warm

De hogedrukblokkade duurt onverminderd voort. Een blokkade betekent dat storingen vanaf de oceaan niet over West-Europa en het Noordzeegebied kunnen trekken, maar met een grote boog ten noorden of zuiden langsgaan. De hogedrukzone ligt deze week opnieuw boven de Britse eilanden, waardoor de wind noord tot noordoost blijft. De droogte houdt daarmee aan.

Donderdag en vrijdag

Zowel donderdag als vrijdag blijft het droog. Mogelijk trekken er soms enkele wolkenvelden over. Ook kan laaghangende bewolking vanaf de Noordzee iets landinwaarts schuiven, maar de verwachting is dat in onze regio vooral zonneschijn het weerbeeld zal bepalen. Er waait een zwakke tot matige noordenwind. De maximumtemperatuur komt uit op 24 à 25 graden.

Het weekeinde

Ook in het weekeinde blijft het droog en overwegend zonnig. De wind waait zwak tot matig uit noord tot noordoost. De nachten verlopen koel met een minimum van 11 à 12 graden. Overdag stijgt het kwik tot een waarde tussen 25 en 27 graden. Ook na het weekeinde blijft het zonneregime voor strandweer zorgen. Halverwege de week neemt de kans op een bui toe.

Weetje

Tot en met 8 juli hebben we, gerekend vanaf april, al 28 zomerse dagen gehad. Dat zijn dagen van 25 graden en hoger. Nog nooit hebben we zo vroeg in de zomer al zo veel zomerse dagen gehad. Tropische dagen (30 graden en hoger) zijn door de overheersend noordenwind echter schaars. Alleen op 29 mei werd het 30 graden.