Triatlonnen is een eenzame bezigheid. Het is jij tegen jezelf.
Triatlonnen is een eenzame bezigheid. Het is jij tegen jezelf. Foto: André Verheul sr

Triatlon Throwback | Blijven rennen

In de aanloop naar de 29e WeesperNieuws Triatlon op zondag 2 september 2018 elke week een foto uit ons triatlonarchief waar je naar blijft kijken.

Foto

Triatlonnen is een eenzame bezigheid. Als je overal de vermoeidheid van het zwemmen en fietsen voelt en je nog die verrekte tien kilometer moet hardlopen, dat is het jij tegen jezelf. Blijven rennen. Zoals de dappere dame doet op deze foto uit 2007.

2007

Arjen Soet sleepte in 2007 voor de achtste keer de titel 'snelste Weesper' in de wacht. Hij troefde Barry Dooper af op het lopen en het wisselen. Corné Klein won deze editie, net als een jaar eerder. Maar de meeste aandacht ging na afloop uit naar de dames. Amber Elings en Angelique van Tilburg vochten een mooie strijd om de winst uit, die door Amber werd gewonnen. Beiden werden, net als negen mannen, uit de uitslag geschrapt wegens stayeren. Zo kreeg Astrid de Graaf de bokalen voor snelste vrouw en snelste Weespse in de schoot geworpen. Niet helemaal zonder glans, want Astrid zette die middag een fraai PR neer.