'Weesper maatjes' en buurtbarbecue

vervolg van pagina 1

Omdat het op 22 september ook Landelijke Burendag is, maakt Weesp Marketing allerlei leuke activiteiten in verschillende buurten mogelijk. Buurtgenoten nemen daar zelf het initiatief voor en kunnen bijvoorbeeld gebruikmaken van een aantrekkelijk Weesper barbecuepakket.

Het WeesperNieuws draagt graag bij aan dit initiatief door er volop aandacht aan te geven. Te beginnen met deze aankondiging in de krant van deze week. Weliswaar is 22 september nog ver weg, maar het kan geen kwaad om dit idee nu al een beetje te laten borrelen. Een ander idee is om nu al met een paar buren die 22e september vrij te houden voor de buurtbarbecue. Meteen even doen. In de komende weken in het WeesperNieuws meer aandacht voor de campagne 'Weesp doet goed'.


Zwerfafval moet aangepakt worden

WEESP In de bermen langs de weg, in de sloot bij de scholen, zelfs op het gloednieuwe Stationsplein. Zwerfafval is op vele plekken in Weesp een stuitend probleem. Doe er eens iets aan, zei de gemeenteraad woensdag tegen de wethouder.

Erica Verhoef uit Weesp vroeg er aandacht voor door in te spreken bij de gemeenteraad. Ze ergert zich aan de troep die zij overal ziet liggen. Zelf ruimt ze samen met de kinderen nog wel eens wat op in de buurt. De veegwagen van de gemeente had ze nog nooit gezien. De VVD kwam met een motie om Weesp te laten aansluiten op het programma Landelijke Aanpak Zwerfafval, vooral een publiciteitscampagne om zwerfafval tegen te gaan. De motie werd raadsbreed gesteund. In de krant van volgende week een interview met Erica Verhoef.