Het DigiTaalhuis.
Het DigiTaalhuis. Foto: Bibliotheek Gooi en Meer

Nieuwe vacatures van de Vrijwilligerscentrale

WEESP De Vrijwilligerscentrale van Versa Welzijn biedt de volgende vacatures aan.

Gastvrouw koffie/maaltijd

Voor Amaris Florisberg zoekt de Vrijwilligerscentrale betrokken mensen die samen met de medewerkers een gezellig koffiemoment biedt aan de bewoners en meehelpt met het opdienen van de warme maaltijd. Tussen de koffie en maaltijd is er gelegenheid voor een individueel bezoekje aan een bewoner. Organisatie: Amaris, Florisberg.

Werkploeg Naardermeer

De donderdagploeg van het Naardermeer is op zoek naar versterking. De groep werkt elke donderdag vanuit Stadzigt aan de rand van Naarden aan het natuurbeheer op en rond het Naardermeer. Het werk bestaat vooral uit boompjes trekken en uitsteken. Bijzonder aspect is dat de groep vaak met de boot naar steeds weer andere delen van het Naardermeer gaat. Organisatie: Natuurmonumenten.

Vrijwilliger inloopspreekuur DigiTaalhuis Weesp

DigiTaalhuis Gooi houdt elke dinsdag spreekuur in bibliotheek Weesp. Het inloopspreekuur wordt bezocht door inwoners van het Gooi met vragen over het leren van de Nederlandse taal. Als vrijwilliger luister je naar de vraag/behoefte en geeft (met behulp van de taalconsulent) advies over welk taalaanbod in de regio geschikt is. Voor het inloopspreekuur Weesp elke dinsdag van 11.00-12.00 uur (niet in schoolvakanties) zoeken we 'wegwijzers'; vrijwilligers die het spreekuur bemensen, bezoekers ontvangen, naar hun verhaal luisteren en de taal- of digivraag kunnen vastleggen zodat gezocht kan worden naar een passend aanbod. DigiTaalhuis Gooi heeft een doorverwijsfunctie naar het aanbod van de partners in de regio en biedt zelf taal- en digivaardigheidactiviteiten aan. Het is een vanzelfsprekendheid dat de vrijwilligers met zorg, respect en aandacht naar de bezoeker luisteren. Zij functioneren als gastvrouw of gastheer en zijn het visitekaartje van het DigiTaalhuis en de bibliotheek. Organisatie: DigiTaalhuis Gooi.

De vrijwilligerscentrale van Versa houdt op dinsdag inloopspreekuur van 13.30-14.30 uur in Gebouw Papelaan 99. Van maandag 23 juli tot en met vrijdag 17 augustus is de centrale gesloten wegens vakantie. Het eerstvolgende spreekuur is dinsdag 21 augustus 2018.

Meer info op website versavrijwilligerscentrale.nl.