Trailerhelling klaar

WEESP Er moet nog wel wat afrondend werk omheen gedaan worden, maar de trailerhelling aan de Nijverheidslaan is klaar en kan gebruikt worden.

Mensen die hun bootje te water willen laten kunnen nu al terecht aan de Nijverheidslaan. Dat is wel tijdelijk, want na de zomer wordt er nog heel even doorgewerkt om de eerste fase van het Nijverheidslaan-werk helemaal af te ronden. Vanaf half september gaat de trailerhelling dan officieel open.

Bootjesmensen die de trailerhelling nu al willen gebruiken worden wel gewaarschuwd nog voorzichtig te doen. Er ligt nog geen bestrating rond de trailerhelling, maar een zogenaamde puinfundering. Dat maakt de weg wat ruw en hobbelig. De stenen komen pas na de zomer.


Eerste maatjes melden zich al

WEESP Het initiatief van Weesp Marketing voor 'Weesp doet goed' heeft veel enthousiaste reacties én al de eerste aanmeldingen van 'maatjes' opgeleverd.

Weesp Marketing zoekt Weespers die af en toe gewoon wat hulp of aandacht willen bieden aan een plaatsgenoot die daarom verlegen zit: 'maatjes'. 'Weesp doet goed' wordt ondersteund door het WeesperNieuws, Versa Welzijn en enkele Weesper ondernemers. "Het doel is om minstens honderd van die 'maatjes' bereid te vinden die een jaar lang in actie willen komen om iets voor de medemens in Weesp te doen", zegt André Wierper van Weesp Marketing. De eerste reacties zijn veelbelovend, mensen vinden het een mooi initiatief en de eerste aanmeldingen van maatjes zijn dus al binnen.

Om vraag en aanbod bij elkaar te brengen is er op 22 september een leuke activiteit in het centrum van Weesp om de maatjes-vacaturebank van Versa Welzijn onder de aandacht te brengen.


Thuishulp

WEESP De Vrijwillige Thuishulp Praktisch Weesp is wegens vakantie dicht van 30 juli tot en met 17 augustus.

Vanaf 20 augustus zijn de telefonistes weer bereikbaar op maandag en donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur op (035) 531 6054.