Villa's Veldzicht in verkoop

WEESP Er staat dan toch een bord 'Te koop' op buitenplaats Veldzicht aan de 's-Gravelandseweg, bij oudere Weespers beter bekend als de voormalige latexfabriek Rubatex.

Eigenaar Astoria Vastgoed zet nu vol in op de langverwachte herontwikkeling. 't Heerenhuys (het hoofdgebouw) wordt opgedeeld in twee villa's. De vraagprijs is 1.478.500 euro per villa, inclusief de helft van de in de tuin gelegen loods (een voormalige ijzergieterij). Er is al enige belangstelling, meldt Dennis de Boer van Puur Makelaars uit Bussum. Volgens hem is het een interessant object voor vermogende kopers uit Amsterdam of 't Gooi die graag aan de landelijke Vecht willen wonen. Het is de bedoeling dat er later nog een nieuwe villa met een authentieke uitstraling op het terrein verrijst: 'de Rentmeester'.


Meer schadeclaims gestruikelde mensen

WEESP Hobbels en kuilen in het wegdek leiden tot meer schadeclaims aan het adres van de gemeente Weesp.

Die schadeclaims worden ook vaker toegewezen. Het leidt ertoe dat de verzekeringsmaatschappij, waar Weesp deze claims heeft afgedekt, begint te piepen. De premie voor de aansprakelijkheidspolis is nu verhoogd.

De gemeente Weesp wil binnen vier jaar af van al het achterstallig onderhoud aan straten, stoepen, fietspaden, bruggen, verlichting, kademuren en bruggen. Dat moet lukken met het nieuwe onderhoudsplan voor alle infrastructuur in de stad.


Mees de Wit naar Portugal

WEESP Mees de Wit vervolgt zijn voetbalcarrière bij Sporting Lissabon in Portugal.

De 20-jarige Weesper vertrok transfervrij bij Ajax, waar hij geen indruk heeft kunnen maken. Hij kwam in het afgelopen seizoen slechts vijf keer in het veld voor Jong Ajax in de Jupiler League. De Wit is een vleugelaanvaller en tekende een driejarig contract bij de club waar Cristiano Ronaldo zijn profcarrière begon. Hij sluit aan bij het team van Onder-23.