'Snikhete slijtageslag' luidde de kop boven het verslag van de heetste WeesperNieuws Triatlon ooit.
'Snikhete slijtageslag' luidde de kop boven het verslag van de heetste WeesperNieuws Triatlon ooit. Foto: Christian Pfeiffer

Triatlon Throwback | Snikhete slijtageslag

In de aanloop naar de 29e WeesperNieuws Triatlon op zondag 2 september 2018 elke week een foto uit ons triatlonarchief waar je naar blijft kijken.

Foto

Op 21 augustus 2011 was het in Weesp zo warm en benauwd dat bij een gewoon stukje wandelen de zweetdruppels al als parels aan je voorhoofd bungelden. Hier een foto van de bewuste dag. Kun je meer zweten dan een otter? 'Snikhete slijtageslag' luidde de kop boven het verslag van de heetste WeesperNieuws Triatlon ooit. De vochthuishouding was die dag de belangrijkste tactiek. Vroeg of laat kreeg iedereen kramp.

2011

In 2011 werd een nieuw parcours geïntroduceerd. Zeven rondjes wenden en keren op het bedrijventerrein. Het zwemparcours moest daarom andersom: starten in de sluis en eruit bij Aquamarin. Frans van Heteren uit Almere won, Barry Dooper werd tweede. Dat was de derde keer in zijn carrière. "Ze noemen me al Joop Zoetemelk", lachte de Weesper. Maar Joop werd ook één keer eerste. Barry's finest hour zou een jaar later komen.