Martin Döbelman

78 jaar, Weesper sinds 2012 (daarvoor 42 jaar in/aan de Vecht op woonark aan de Lange Muiderweg in Muiden)

Wat doet u in het dagelijks leven?
"Ik ben gepensioneerd."

Veel vrije tijd dus.
"Ja, maar ik ben een druk baasje. Ik doe aan sport (tennis, volleybal), lees voor bij het Visio blindeninstituut en begeleid via de voorleescentrale van de bieb in Weesp 6- tot 8-jarigen. Daarnaast actief met muziek en theater. Zing bij het Weesper Gemengd Koor en treed veel op voor ouderen in verzorgingshuizen met accordeon en pianomuziek. Bovendien ben ik al meer dan tien jaar stadsgids in Amsterdam."

Weesp of Amsterdam?
"
Beide steden hebben mijn voorliefde. Nog eventjes – de toekomstige samenwerking moet en zal lukken."

Wat weten mensen niet van u?
"Ooit zong ik in de finale van het Ouderen Songfestival Isaac Meyer's Wiegelied in de Stadsschouwburg van Amsterdam. Tweede plaats oordeelde het publiek destijds."

Favoriete vakantiebestemming?
"
Al die mooie historische stadskernen in Nederland, maar loop net zo goed het Pieterpad of de vele verschillende vierdaagses (20 km)."

Met wie wilt u een goed gesprek?
"
De schoonheidscommissie van de gemeente. Ik droom van een beeldbepalende invulling op die tweede nieuwe rotonde aan de Leeuwenveldseweg. Gebeeldhouwde speels vorm gegeven leeuwen, kijk maar eens in Amsterdam-Oost."

Waar bent u trots op?
"De gemoedelijke uitstraling van Weesp, ingeklemd tussen die drukke Amsterdammers en eigengereide Gooikanters."

Als u de burgemeester was,...
"Zou ik zorgen voor een tweede fietstunnel bij de Leeuwenveldseweg. De toegankelijkheid van het toekomstige Weespersluis naar de binnenstad alsjeblieft niet uit het oog verliezen."