Afbeelding

Van de lezers

Zwerfafval (1)

Zwerfafval moet zeker worden aangepakt! Het wordt steeds erger. Ik begrijp niet dat er mensen zijn die hun eigen leefomgeving zo kunnen verwaarlozen, met alle gevolgen van dien. Het is een mooi initiatief om ons aan te sluiten bij de Landelijke Aanpak Zwerfafval, maar daarmee zijn wij niet zomaar van het zwerfafval af. Wij moeten daarvoor met z'n allen in actie komen. Het vernieuwde Stationsplein ziet er mooi uit, maar waar is de prullenbak bij de in- en uitgang? Ik wil niet goed praten dat zwerfafval mag ontstaan als er te weinig prullenbakken zijn, maar helaas zijn er mensen die er niet zo'n punt van maken om hun weloverwogen aankoop na gebruik op straat te gooien. Er zijn niet alleen te weinig prullenbakken, naar mijn mening zijn ze ook niet groot genoeg en worden ze te weinig geleegd. Ik heb laatst gezien dat de prullenbakken overvol waren en mensen hun afval er maar op of naast hadden gezet. Mijn tip: plaats tijdelijk losse containers op plekken waar veel mensen samenkomen. Bij mooie zomerse dagen, feesten en drukke tijden in het mooie Weesp. Laten wij Weesp, onze leef-woonomgeving, schoon en fris houden en voorkom zwerfafval. Dat begint bij jezelf: ik gooi zelf minstens één keer per dag iets van wat op straat ligt in de prullenbak. Doet u mee?
Jolanda Heerooms

Zwerfafval (2)

In de eerste plaats respect voor de familie Verhoef. Ik zelf loop dagelijks langs de Singel met de hond en raap dan ook vaak rommel op, een kleine moeite. Ook een taak van ouders om hun kinderen erop attent te maken dat het niet nodig is om alles op straat te gooien. Ook veel hondeneigenaren kijken de andere kant op als hun hond zit te poepen. De Singel ligt er vol van. Ook zou het Casparus College op school hun leerlingen erop moeten wijzen dat er afvalbakken zijn om de troep erin te gooien en niet klakkeloos op straat of in de tuinen rond de school te dumpen. Doe je thuis toch ook niet?
Mevrouw G.C. Mansvelt

Zomer – festivals - decibellen

Zaterdag vond vlak bij mijn huis van 15.00 tot middernacht een Caribisch festival plaats. Zoals bij festivals gebruikelijk was het geluid maximaal oorverdovend. Na de slapeloze zomernachten werd ik gedurende 8 uren 'getrakteerd' op de voortdurende dreunende zware bassen die niet alleen mijn trommelvliezen maar ook de ramen deden trillen. Ongetwijfeld hebben bezoekers van het festival genoten van de muziek en een Caribisch hapje en drankje: zij komen langs en keren weer huiswaarts weg van het geluid. Het Helletje (Pieter Kors) heeft zijn klandizie gehad in de veronderstelling dat hij heeft bijgedragen aan de promotie van Weesp. Bewoners in de directe omgeving moeten zich lijdzaam overgeven. Dat zij mogelijk tot razernij werden gebracht, werd veronachtzaamd. Feesten met deze harde muziek dienen niet plaats te vinden in een kleine stad en zeker niet zo lang. Wij zijn binnenkort Amsterdam en Amsterdam heeft strengere regels voor geluidoverlast door muziekfestivals. Daar mag het geluidsniveau 3x per jaar maximaal 85dB tot de gevel zijn. Het S&B feest in Weesp komt er nog aan: 3 dagen weer geluidsoverlast in de binnenstad. Sommige mensen in de binnenstad proberen zo mogelijk die dagen weg te zijn. Zo is een muziekfeest voor veel mensen geen feest maar een bron van ergernis.
Th.M. Benning