Bootjes

Vervolg van voorpagina

Voor de Oudegracht is besloten dat een vast bedrag gaat gelden voor de aanlegplaatsen, dat beperkt de administratieve lasten en zo hoeft niet per maand gecontroleerd te worden welke sloepen er wel en niet liggen, laat een woordvoerder van de gemeente desgevraagd weten. Het exacte bedrag wordt nog bepaald, maar op basis van de tarieven in 2018 bedraagt dat bijna 140 euro per bootje. Daarbij wordt er rekening mee gehouden dat de boten maar een half jaar in de Oudegracht mogen liggen.

Eind 2020 wordt de pilot geƫvalueerd. Er zal dan worden gekeken naar het aantal meldingen van overlast en het aantal sloepen dat gebruikmaakt van de ligplaatsen en de ervaringen van direct omwonenden worden gepolst in een bewonersbijeenkomst.


Brand Loodijk

's-Graveland Een grote brand heeft zaterdag een loods van het Bussumse dakdekkersbedrijf Gebroeders Schaap op bedrijventerrein De Boomgaard aan de Loodijk ('s-Graveland) totaal verwoest.

De brand begon 's avonds rond half zes door nog onbekende reden. Al snel sloegen de vlammen metershoog uit de loods en was er veel rook die tot in de wijde omtrek te zien was. De brandweer schaalde snel op en stond met veel materiaal ter plaatse, maar de loods bleek niet meer te redden.

Na de brand werd naast de afgebrande hal 'asbestverdacht' materiaal gevonden. Volgens de brandweer is er buiten het bedrijventerrein zeker geen asbest vrijgekomen.