Onverminderd droog, zonnig en (zeer) warm

Er lijkt toenemend sprake te zijn van 'mooiweermoeheid'. Menigeen verlangt naar typisch Hollands zomerweer met een mix van zon en wolken en met soms een bui bij een gematigde temperatuur. Het Provençaalse zomerweer herstelt zich echter opnieuw met wederom een blokkerend hogedrukgebied ten westen en noorden van Nederland. Het blijft droog en warm.

Donderdag en vrijdag

Donderdag en vrijdag is het droog en zonnig. Het wordt opnieuw zeer warm bij een maximum van circa 29 graden. Er staat een zwakke noordenwind. Het werd afgelopen zondag, ook in de Bilt, net geen 25 graden. De landelijke hittegolf werd daardoor afgebroken (duurde 13 dagen). Wanneer het opnieuw enkele dagen 30+ graden wordt doet zich een tweede hittegolf voor.

Het weekeinde

Ook in het weekeinde houdt het warme stabiele zomerweer onverminderd aan. Wel wordt het iets minder heet bij een tot matig toenemende noordenwind. De maximum temperatuur ligt zaterdag op 27 Ă  28 graden en zondag waarschijnlijk op zo'n 26 graden. De zon schijnt volop maar er kunnen in de middag ook enkele stapelwolken ontstaan. Het blijft aanhoudend droog.

Weetje

Het zijn bijzondere tijden op weergebied. Mei was recordwarm. Juni was recorddroog. Juli is niet alleen recorddroog maar is ook recordzonnig. Juli 2006 was tot nu toe de meest zonnige julimaand met 306 uren zon tegen 206 normaal. Omdat juli 2018 op vrijwel 335 uren zon uitkomt is het tevens de zonnigste maand ooit. Dat was tot dusver mei 1989 met 331 uren zon.