Agenten pakken Weesper na kat-en-muisspel

WEESP Er waren een paar pogingen voor nodig, maar agenten hebben afgelopen weekend een jonge Weesper (22) gepakt die nog een paar maanden celstraf moest uitzitten vanwege een woninginbraak.

De politie deed afgelopen week meerdere pogingen, maar steeds kon de Weesper volgens de politie 'als een ware illusionist steeds op het nippertje aan zijn lot ontkomen'. Samen met agenten van de korpsen Huizen en Gooise Meren kon er zaterdag een eind gemaakt worden aan het kat-en-muisspel. De Weesper werd gepakt en zit tot half november vast.


Gooise Meren oneens met compensatie

GOOISE MEREN Er moet volgens de gemeente Gooise Meren een hoger bedrag op tafel komen van de gemeente Weesp om Gooise Meren te compenseren voor het werk dat de toenmalige gemeente Muiden heeft gedaan voor Weespersluis.

Muiden heeft kosten gemaakt voor de ontwikkeling van de woonwijk, omdat de Bloemendalerpolder eerst deels bij Muiden hoorde. De gemeente, nu Gooise Meren, kan dat geld - nu de polder helemaal van Weesp is - niet meer terugverdienen. Gooise Meren tekent bezwaar aan tegen het bedrag van net wat meer dan een ton euro waarvan Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Noord-Holland heeft gezegd dat Weesp dat aan Gooise Meren moet betalen. Gooise Meren stelt recht te hebben op meer. Eerder werd een bedrag van anderhalf miljoen euro geƫist. Gedeputeerde Staten moet nog een oordeel vellen. Dat gebeurt pas later.