Bij Martijn Boot dringt het besef door dat hij zijn deelname aan het NK in Almere kan vergeten.
Bij Martijn Boot dringt het besef door dat hij zijn deelname aan het NK in Almere kan vergeten. Foto: Christian Pfeiffer

Triatlon Throwback | Gebroken droom

In de aanloop naar de 29e WeesperNieuws Triatlon op zondag 2 september 2018 elke week een foto uit ons triatlonarchief waar je naar blijft kijken.

Foto

Het Rode Kruis ontfermt zich over de linkervoet, maar de echte pijn zit in het hoofd van de atleet. Bij Martijn Boot uit Almere is net het besef doorgedrongen dat hij zijn deelname aan het NK in Almere, over zes dagen, kan vergeten. Zijn maandenlange voorbereiding en ontelbare uren aan eenzame training zijn voor niets geweest. Krak weg, in één onachtzame seconde. In volle vaart naar zijn racefiets stootte Martijn zijn blote grote teen tegen een stoeprand in de wisselzone. Heel Weesp voelde met hem mee, maar de gebroken teen heelde daar niet sneller van.

2010

Tjardo Visser uit Almere won in 2010 de WeesperNieuws Triatlon. Weesper Barry Dooper kwam nog erg dichtbij en werd op slechts 16 seconden tweede. Frank de Graaf uit Weesp werd derde. Corine Neelen uit Edam was de snelste vrouw, Astrid de Graaf werd voor de tweede keer snelste Weespse.