Jan van der Mark op zijn 90e verjaardag.
Jan van der Mark op zijn 90e verjaardag. Foto: Sjoerd Stoop

FC Weesp treurt om erelid: 'Jan was een op en top gentleman'

WEESP FC Weesp-erelid Jan van der Mark is zaterdag 4 augustus op 97-jarige leeftijd overleden. Dat heeft voetbalvereniging FC Weesp vrijdag bekendgemaakt.

door Sjoerd Stoop

Jan van der Mark was vele tientallen jaren verbonden aan FC Weesp en voorganger ADE. De ras-Weesper was voor ADE jarenlang bestuurslid en stuurde de vrijwilligers aan voor de dagelijkse werkzaamheden binnen de voetbalvereniging en stak daarbij ook zelf met niet aflatende inzet de handen uit de mouwen.

Spic en span

Ook voor FC Weesp was Jan van der Mark jaren bijna dagelijks op de been. Tot op hoge leeftijd was hij een van de leden van de 'schoonmaakploeg', die ervoor zorgde dat het clubgebouw en het sportpark van FC Weesp er spic en span uitzagen. Tijdens een verenigingsfeestje ter ere van zijn 90e verjaardag in 2011 zei hij tegen het WeesperNieuws: "Een voetbalclub als FC Weesp geeft je veel goeds en daarom geef ik de club wat terug door wat werk op me te nemen. De normaalste zaak van de wereld. Dat zouden meer mensen moeten doen." Van stoppen vanwege zijn toen al hoge leeftijd wilde hij niets weten: "Nou wordt elk mens een dagje ouder, maar dat maakt me niets uit. Zolang het kan, sta ik klaar voor de club."

FC Weesp laat weten te treuren om het verlies van Jan van der Mark. "Zij die Jan gekend hebben weten dat hij een op en top gentleman was. Altijd tot in de puntjes verzorgd was hij de aangewezen persoon om de scheidsrechter en het bestuur van de tegenstander te ontvangen. Wij gedenken Jan met respect", aldus FC Weesp-voorzitter Bart Horseling.

Jan van der Mark is vorige week donderdag gecremeerd.