Regen en wind teisterden de deelnemers en het publiek. En dat pak wil niet uit.
Regen en wind teisterden de deelnemers en het publiek. En dat pak wil niet uit. Foto: André Verheul sr

Triatlon Throwback | Stromende regen

In de aanloop naar de 29e WeesperNieuws Triatlon op zondag 2 september 2018 elke week een foto uit ons triatlonarchief waar je naar blijft kijken.

Foto

Vul hier je eigen krachttermen bij in. Maar dat #%#-pak wil dus niet uit. De seconden die hier verloren gaan, zijn zo kostbaar dat ze wel minuten lijken te duren. Er zat wel meer tegen in 1993. Het weer vooral. Op deze 22e augustus trok precies tussen 12.00 en 15.00 uur een heftige herfststorm over Weesp. Regen en wind teisterden de deelnemers en het publiek. De atleten glibberden over natte klinkers en door een haag van paraplu's. Paraplu's die vanwege de wind trouwens weinig te bieden hadden: de toeschouwers raakten net zo nat als de deelnemers die ze stonden aan te moedigen. Na de wedstrijd, brak meteen de zon door.

1993

Dit was de eerste Weesper triatlon nieuwe stijl. Radio Weesp had het evenement nieuw leven ingeblazen en voor het eerst voerde het parcours door de binnenstad. Ron van der Pol uit Vught was zodoende de allereerste die de finishlijn op het Grote Plein passeerde.