Britney Spears, in een spannend bdsm-pakje, vraagt om een applaus voor haar 'assistent' Wouter.
Britney Spears, in een spannend bdsm-pakje, vraagt om een applaus voor haar 'assistent' Wouter.

'Britney gaf me zelfs een tik met haar zweep'

WEESP Toen Britney Spears in 1998 doorbrak met het nummer en het gelijknamige album '... Baby one more time' was de toen pas 8-jarige Wouter van Maarseveen verkocht. Twintig jaar later is hij nog steeds een van haar grootste fans. Zijn niet aflatende steun betaalde zich vorige week woensdag uit: de wereldster trok de kapper uit Weesp tijdens een concert in Antwerpen het podium op en betrok hem bij haar act.

door Marieke van Veen

Het was voor Wouter (27) maar liefst de zevende keer dat hij zijn idool live zag optreden: "Ik ben voor haar concerten de hele wereld overgevlogen. Ik was erbij in Las Vegas, Denemarken, Duitsland, Belgiƫ en natuurlijk Nederland." Toen bekend werd dat de zangeres met haar show 'Piece of Me' naar het Sportpaleis in Antwerpen kwam, aarzelde de kapper geen moment en boekte tickets met daarbij een meet-and-greet. Dat kostte hem een behoorlijke duit, maar uiteindelijk bleek het elke euro meer dan waard.

Tatoeages

Alleen al van de korte ontmoeting backstage genoot Wouter met volle teugen: "Ik heb drie tatoeages met Britneys beeltenis en die heb ik aan haar laten zien. Zij vond ze erg mooi en goed gezet en was dankbaar voor mijn toewijding. Toen ik na dat gesprekje wegliep, werd ik door een bodyguard op mijn schouder getikt. De man vroeg of ik de show kende en of ik wist dat Britney wel eens een fan op het podium haalde. Hij vroeg of ik deze keer die fan wilde zijn. Daar hoefde ik natuurlijk niet over na te denken!"

Aan een riempje

'Britneys make-up kan wel iets beter. Ik heb wel wat tips voor haar'

In de show 'Piece of Me' zit een set met sexy nummers en een bondagethema. "Tijdens het nummer 'Freakshow' mocht ik het podium op. Britney ging voor mij dansen en ik ook voor haar, haha. Ook moest ik aan een riempje over de vloer kruipen." Onder toeziend oog van duizenden toeschouwers gaf de popster de kapper uit Weesp met een zweep een tik op zijn billen. "A once in a lifetime experience", geniet Wouter na vanuit Instanbul, waar hij momenteel verblijft.

Opgegroeid met Britney

Waarom is Britney Spears voor hem zo bijzonder? "Dat is denk ik een gevoel wat je bij iemand hebt en dat door de jaren heen is ontstaan. Ik ben al fan sinds ik 8 jaar was. In die tijd brak zij door en toen vond ik haar muziek, videoclips en optredens echt helemaal te gek! Twintig jaar laten ben ik zo opgegroeid met haar muziek maar ook met haar als persoon en alle ups-and-downs die zij heeft meegemaakt, waardoor ik eigenlijk heel veel respect voor haar heb gekregen."

Lang, blond haar

De kapper en visagist zou zijn idool graag eens in zijn stoel hebben: "Britney is qua haar vaak van blond naar bruin gegaan en van lang naar een kortere bob en weer terug. Het is misschien een beetje standaard, maar ik vind blond en lang haar toch echt het mooiste bij haar staan en zou dat dus graag eens zo mooi mogelijk voor haar willen doen." Maar op een ander vlak kriebelt het nog meer: "Nog liever zou ik eens Britneys make-up doen. Dat doet ze namelijk vaak zelf en eh... dat kan wel eerlijk gezegd wel iets beter. Ik zou haar graag tips geven."

Sinds het concert, via social media gedeelde foto's en een tv-optreden later wordt Wouter volop aangesproken op zijn spontane optreden. "Er bleken zelfs klanten in de zaal te staan, die me herkenden. Heel erg leuk."

Perfect Hair & Make-up

Wouter van Maarseveen opende in 2016 Perfect Hair & Make-up in de Nieuwstraat. De zaak loopt zo goed dat hij zijn kapsalon heeft uitgebreid met een tweede kapper. Daarnaast is Wouter make-upartist bij onder meer 'RTL Boulevard' en 'RTL Late Night'. Ook in de salon aan de Nieuwstraat zijn make-up behandelingen mogelijk.