Hier komt een droom uit. Gevoelens van overtuiging, blijdschap, opluchting, ontroering en trots volgen elkaar snel op.
Hier komt een droom uit. Gevoelens van overtuiging, blijdschap, opluchting, ontroering en trots volgen elkaar snel op. Foto: Christian Pfeiffer

Triatlon Throwback | Het glorieuze moment

In de aanloop naar de 29e WeesperNieuws Triatlon op zondag 2 september 2018 halen we nog één keer een foto uit ons triatlonarchief waar je naar blijft kijken.

Foto 2012

Hier komt een droom uit. Barry Dooper gaat de geschiedenis in als de eerste Weesper winnaar van de WeesperNieuws Triatlon. We zien de vuisten gebald en het gezicht van iemand die weet dat hij vandaag de sterkste van allemaal was. Maar er zit nog meer in het koppie van de o zo gedreven Weesper sporter dat er op dit glorieuze moment even uit moet. Dat zien we op de foto's die net na dit moment zijn genomen. Twee seconden later werpt Barry zijn hoofd omhoog, sluit zijn ogen en tovert een brede lach van blijdschap en opluchting op zijn gezicht. Nog twee tellen later, beide armen nog steeds in de lucht, knikt het hoofd naar beneden en wordt de ontroering zichtbaar. Heel Weesp was trots op Barry. Maar het meest trots was Martine. Op de laatste foto die we van deze emotionele momenten in ons archief hebben, zien we hoe zij beide handen om het bezwete hoofd van haar winnaar houdt en hem recht in de ogen kijkt met een blik van: je hebt het geflikt!