Het was dit jaar meer een paraplu- en bruggenfeest, maar de echte Weesper liet zich niet kisten.
Het was dit jaar meer een paraplu- en bruggenfeest, maar de echte Weesper liet zich niet kisten. Foto: André Verheul

Nieuw S&B-comité wil doorpakken

WEESP Het had ook gekund dat ze zich erop hadden verkeken, maar het nieuwe bestuur van Stichting Volksfeesten Weesp is na afgelopen weekend nog steeds zo enthousiast dat er intern al wordt gesproken over het Sluis- en Bruggenfeest van volgend jaar. En dat is toch mooi na een aantal edities waarin het feest steeds op losse schroeven stond.

Het weer had wel wat beter gekund, maar dat was dan ook zo ongeveer het enige. Het Sluis- en Bruggencomité kijkt 'supertevreden' terug op het afgelopen feest. Dat laat Marlinde van Hedel weten, de voorzitter van het nieuwe Sluis- en Bruggencomité.

Ondanks het grillige weer was het feest volgens haar een succes. "Wat ons betreft is het erg geslaagd, we hebben ook heel veel leuke reacties gehad. En daar komt nog eens bovenop dat we nauwelijks tot geen incidenten hebben gehad. De sfeer was enorm goed", zo blikt Van Hedel terug op het feest.

De voorzitter praat ondertussen al over volgend jaar, wat een goed teken is voor het voortbestaan van het Sluis- en Bruggenfeest. "We hebben wat kleine verbeterpuntjes, maar ook dingen die boven verwachting goed zijn gegaan. Zo heeft onze vrijwilligersopzet waarbij vrijwilligers 'diensten' van slechts twee uur hadden, erg goed gewerkt. Veel vrijwilligers hebben al aangegeven er volgend jaar weer bij te willen zijn."