Pottenbakken, één van de activiteiten van de KGW.
Pottenbakken, één van de activiteiten van de KGW. Foto: Marieke van Veen

Open atelier Kreatieve Groep Weesp

WEESP Wie zin heeft om creatief aan de slag te gaan, heeft zaterdag 8 september de kans om zelf allerlei creatieve activiteiten uit te proberen tijdens het Open Atelier van de Kreatieve Groep Weesp in Fort Ossenmarkt.

De Kreatieve Groep Weesp (KGW) viert dit jaar het 40-jarig bestaan en pakt daarom extra uit tijdens de jaarlijkse laatste inschrijfdag, die zoals altijd samenvalt met de Open Monumentendag. "In maart hebben we al een jubileumexpositie gehouden in de Synagoge, nu grijpen we de kans aan om ook onze mooie locatie in het Fort te laten zien", vertelt José van der Gun van de KGW. José begon zelf als lid en deelnemer bij de KGW, en is nu begeleider van de beeldhouwgroep. "Wij zijn een unieke creatieve vereniging, omdat we alles volledig met vrijwilligers doen. We hebben heel uiteenlopende activiteiten, zodat er voor iedereen wel iets is."
De verschillende activiteiten, en dat zijn er meer dan 22, worden tijdens het Open Atelier niet alleen binnen en - als het weer het toelaat - buiten gedemonstreerd, bezoekers mogen ook zelf meedoen. Het werk van leden van de KGW is trouwens al te bewonderen. In de etalages van 23 winkels door heel Weesp zijn werkstukken geëxposeerd.

Het open atelier is zaterdag 8 september van 11.00 tot 17.00 uur.