Dolf Jansen staat woensdag 5 september in Theaterpand Weesp. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar.
Dolf Jansen staat woensdag 5 september in Theaterpand Weesp. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

Donderdag 30 augustus

Handwerkochtend

10.00 uur | Buurtkamer Kastanje

Gezellig handwerken met een kop koffie en een praatje. Wil je leren breien of haken: hulp en materiaal aanwezig.

Zingen in de Buurtkamer

14.00 uur | Buurtkamer Kastanje

Gezellig samen zingen in Buurtkamer de Kastanje. Muziekinstrumenten zijn welkom.

Inloopspreekuur Myosotis

16.00 uur | Uitvaartverzorging Myosotis

Elke donderdag spreekuur over uitvaartverzorging en uitvaartverzekeringen. Adres: Utrechtseweg 110-B.

Vrijdag 31 augustus

Beiaardconcert

19.00 uur | Laurenskerk

Zomeravond Beiaardconcert door Theo Spook. Leuk, gevarieerd programma, o.a: S. Joplin The Entertainer, G. Ph. Telemann Sonate, G. Verdi Aria (uit 'La forza del destino'). Iedereen is welkom in de luisterplaats, Oudegracht 27.

Zaterdag 1 september

Opening Kunstexpositie

10.00 uur | Fort Ossenmarkt

Tijdens de hele maand september is in Fort aan de Ossenmarkt op zaterdag een expositie te zien van werk uit het atelier van Dirk van Someren, dat in het fort gevestigd is. Voor informatie en/of een toelichting op de kunstwerken bent u van harte welkom in het atelier. 10.00-17.00 uur, entree: gratis.

Expositie

13.00 uur | Synagoge Weesp

Kunstcollectief Formaat exposeert. Els Smit, José van 't Rood, Marian Mutsaers en Annette van de Vegte tonen hun recente werk. De expositie is te zien tussen 13.00 en 17.00 uur.

Zondag 2 september

Sunday Morning Classic

9.15 uur | Toer Fiets Club Weesp

Een toerrit van ongeveer 80 kilometer met een stop onderweg voor koffie en appelgebak. Verzamelen om 9.15 uur, vertrek om 9.30 uur. Tel. 06-21828530.

WeesperNieuws Triatlon

12.04 uur | Centrum Weesp

De 29e editie van 'De kwart van Weesp'. De WeesperNieuws Triatlon is één van de grootste sportspektakels van deze regio; voor deelnemers en toeschouwers. De triatlon (zwemmen, fietsen, lopen) voert de deelnemers dwars door de mooie binnenstad van Weesp. Met landelijke toppers en lokale helden. Ruim vierhonderd atleten gaan de uitdaging aan om 1 km te zwemmen, 40 km te lopen en 10 km te fietsen. De start is in de Kom van Weesp en de finish op het Grote Plein.

Muziek in De Kom

16.30 uur | De Kom / centrum

Pop-/rock coverband 'Niet Dringen' speelt op het varende huisje 'De Vuurlinie' in de Kom van Weesp. De Welkom in Weesp-boot zal o.a. langs de terrassen van café 't Helletje, Toeters en Bellen, De Heksenketel en 't Heertje varen. Dus kom met de boot of zoek een leuke plek langs het water.

Maandag 3 september

Seniorweb

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

Wekelijkse inloopochtend voor informatie over cursussen, hulp en ondersteuning bij problemen met pc, tablet, smartphone etc. Van 10.00 tot 12.00 uur. Gratis entree.

Versa Soos

14.00 uur | De Wintertuin

Iedere eerste en derde maandag van de maand, voor een praatje en/of een spelletje. Entree € 2,- inclusief 2x koffie/thee en iets lekkers Tel: 06-13898245.

Kaarten maken

14.00 uur | Buurtkamer Kastanje

Leuke kaarten maken voor jezelf of het goede doel. Materiaal en hulp aanwezig. Materiaalkosten 1 euro.

Taalcafé nieuwe Nederlanders

19.00 uur | Buurtkamer Kastanje

Elke maandagavond wordt er gepraat over actuele onderwerpen met oude en nieuwe Weespers, met als doel de taal en cultuur te delen met nieuwkomers in ons land. Iedereen is van harte welkom.

Inloopspreekuur sporters

19.00 uur | Fysio Aetsveld

Loop binnen voor een snel en gratis advies over (sport)blessures en klachten. Ook als je vragen hebt over (sport)voeding, spierpijn, mentale coaching en tapen ben je welkom. Informatie: Colette.couwenhoven@gmail.com of info@fysioaetsveld.nl.

Dinsdag 4 september

Mamacafé Weesp

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

Eerste Mamacafé na de zomervakantie. Thema: Muziek op schoot. Voor (aanstaande) moeders en vaders van jonge kinderen om elkaar te ontmoeten en ervaringen en tips uit te wisselen, van 10.00-11.30 uur.

Inloopspreekuur vrijwilligers

13.30 uur | Gebouw Papelaan 99

Voor vragen of informatie over vrijwilligerswerk, kom langs op ons inloopspreekuur.

Woensdag 5 september

Spreekuur administratie

9.30 uur | Gebouw Papelaan 99

Gratis inloopspreekuur voor al uw vragen op administratief gebied.

Scootmobieltocht

10.45 uur | Stadhuis Weesp

Scootmobieltocht van ongeveer 15 km langs mooie plekken van Weesp en omgeving. Kosten 2 euro per deelnemer incl. koffie bij ontvangst en een lunch na afloop. Info buurtsportcoach ikolbrink@versawelzijn.nl of 06-27621943.

Ontmoet & groet inloop

13.00 uur | Gebouw Papelaan 99

Gezellige inloop voor iedereen die zich wil verbinden met andere inwoners van Weesp. Aanmelden hoeft niet en deelname is kosteloos.

Inloopspreekuur Van Vuure

16.00 uur | Afscheidscentrum
Van Vuure

Wees welkom op het wekelijkse inloopspreekuur bij ons afscheidscentrum in Weesp. U kunt hier terecht met al uw uitvaartgerelateerde vragen.

Dolf Jansen

20.30 uur | Theaterpand Weesp

Vanaf september speelt Dolf Jansen, zoals eigenlijk elk jaar, een Oudejaars. 2018, ditmaal. Het zou wel eens zijn 27e kunnen zijn, maar niet alle kleitabletten uit zijn begintijd zijn al ontcijferd. Beeldenstorm, zo heet de voorstelling. Omdat het jaar begon met felle discussies over standbeelden (straatnaambordjes, namen van scholen en tunnels) van Oud-Hollandsche Helden, die wellicht wat minder heldhaftig waren dan we zouden willen. Of gewoon racisten waren, massamoordenaars, tuig in een pofbroek.

Donderdag 6 september

10.00 uur | Buurtkamer Kastanje

Gezellig handwerken met een kop koffie en een praatje. Wil je leren breien of haken: hulp en materiaal aanwezig.

Zingen in de Buurtkamer

14.00 uur | Buurtkamer Kastanje

Gezellig samen zingen in de Buurtkamer. Muziekinstrumenten zijn welkom.

Inloopspreekuur Myosotis

16.00 uur | Uitvaartverzorging Myosotis

Elke donderdag spreekuur over uitvaartverzorging en uitvaartverzekeringen. Adres: Utrechtseweg 110-B.

Historische stadswandeling

19.00 uur | De Grote Kerk

De Historische Kring Weesp organiseert een wandeling door de historische binnenstad van Weesp. De wandeling duurt anderhalf uur. De kosten zijn € 3,50 per persoon en aanmelden is niet nodig.

Alzheimercafé Weesp

19.30 uur | Hart van Weesp

Het is soms lastig om in een zorgsituatie passende ondersteuningsmogelijkheden te zoeken en te vinden. Het overzicht ontbreekt en de weg ernaartoe lijkt onbegaanbaar. Deze avond komen er mogelijkheden aan bod die relatief gemakkelijk te regelen zijn. Medewerkers van WMO Weesp en Versa Welzijn zetten die mogelijkheden op een rij.

Film: Don't Worry, He Won't Get Far on Foot

20.00 uur | City of Wesopa

John Callahan bruist van de levenslust, maar na een wilde feestnacht belandt hij voor de rest van zijn leven in een rolstoel. Vanuit een schijnbaar uitzichtloze situatie maakt John echter een vriend voor het leven binnen een excentrieke AA-groep. Bovendien ontmoet hij de vrouw van zijn leven en verwerft hij nationale faam en glorie met zijn schofferende cartoons. Gewapend met een stevige dosis sarcastische humor en snijdende eerlijkheid, wordt John een voorbeeld van levensvreugde. Aanvang 20.00 uur, entree € 8,-.

Vrijdag 7 september

Ophalen oud papier

8.00 uur | De Grote Kerk

Vrijdag wordt in het centrum het oud papier opgehaald, zaterdag is de rest van Weesp aan de beurt. Voor beide dagen geldt: het papier graag buiten zetten voor 08.00 uur.

Orgelconcert Bätz-orgel

20.00 uur | De Grote Kerk

Orgelconcert op het gerestaureerde Bätz-orgel in de Grote Kerk. Een ode aan het Bätz-orgel met werken van J.S. Bach, W. Boyce, W.A. Mozart, J.L. Lemmens, Ch. Strauss en H.A. Stamm door Harry van Wijk. Tijd: 20.00 uur. Entree is gratis, na afloop van het concert is er een collecte. Zie ook www.vgkweesp.nl.

Zaterdag 8 september

Open Monumentendag

11 locaties

Bezoek elf monumenten die vandaag speciaal geopend zijn. Vanaf de Nieuwstraat - voor de Grote Kerk - vertrekt een paardentaxi. Vanaf de kade bij Molen De Vriendschap, vertrekt op gezette tijden de Weesper boot de Vuurlinie voor een gratis tochtje op de Vecht. In bijna ieder monument is een 'Weespermoppen sticker' te halen. In totaal zijn er 9 moppen te vinden. Met een volgeplakte stickerkaart maak je kans op een van de drie Weesper Welvaartpakketten. De deelnemende monumenten zijn: Stadhuis en Museum Weesp - Grote- of Laurenskerk - Weesper Synagoge - City of Wesopa - Molen 't Haantje - Maarten Lutherkerk - Van Houtenkerk - Korenmolen De Vriendschap - De Weesper Roeivereniging - Fort Ossenmarkt - De Theetuin.

Repair Café
met rollatorspreekuur

10.00 uur | De Wintertuin

Loopt het bij u op rolletjes? Nee? Kom dan met uw rollator naar het Repair Café. De vrijwilligers kijken deze voor u na en ergotherapeut Ingrid Zalme stelt hem op uw hoogte af. Wanneer? Zaterdag 8 september van 10.00 tot 13.00 uur bent u welkom, uiteraard ook met andere defecte apparaten.

Cabaret: Kirsten van Teijn

20.30 uur | Theaterpand Weesp

Try-out van groot nieuw cabarettalent Kirsten van Teijn. 'Nobel'. Als het plaatje maar klopt. Kisten vertelt over opgroeien achter een gouden façade in een hardwerkend ondernemersgezin. "Wat komt er tevoorschijn als je de Perzische tapijten optilt?' "…Of wanneer je met het verkeerde kapsel de deur uitstapt?"

Doorlopend

Expositie Het Lichthuis

9.30 uur | Het Lichthuis

Doorlopende expositie van schilderijen van Martin van den Broeck. Dinsdag, woensdag en donderdag van 9.30 tot 12.00 uur.