Overgang naar rustig, zonnig en vrij warm weer

Met september op de kalender gaat zaterdag de meteorologische herfst van start, maar de term 'nazomermaand' past vaak beter bij het septemberweer dan 'herfstmaand'. Ook nu zien we een ontwikkeling in die richting. Het weerbeeld wordt in het weekend bepaald door een nieuw hogedrukgebied boven het Noordzeegebied met rustig weer, meer zon en geleidelijk warmer.

Donderdag en vrijdag

Donderdag is er eerst nog vrij veel bewolking. Er kan nog een bui vallen. Af en toe schijnt de zon. Het wordt 18 à 19 graden bij een matige noordwestenwind. Voor vrijdag wordt droog weer verwacht met wolkenvelden en geleidelijk wat meer zonneschijn. Er waait een zwakke noordenwind. Het is met een maximum van 18 à 19 graden nog iets aan de koele kant.

Het weekeinde

Zaterdag en zondag blijft het droog. Zaterdag zijn er nog enkele wolkenvelden, maar er is ook geregeld zonneschijn. Voor zondag wordt vrij zonnig weer verwacht. De zwakke wind draait in het weekeinde van noord naar oost. Zaterdag wordt het zo'n 20 graden. Zondag wordt het met ongeveer 23 graden al iets warmer. Na het weekeinde blijft het nog even nazomeren.

Weetje

Op 24 augustus bleef de maximumtemperatuur na een reeks van 60 dagen voor het eerst sinds 25 juni onder de 20 graden. Het record van 53 warme dagen op rij in de zomer van 2003 viel daarmee aan diggelen. In deze maand kwam een einde aan de zeer langdurige droogte. Er viel in augustus totaal circa 80 mm neerslag in onze regio, wat zelfs iets meer is dan normaal.