Weesp heeft overschot aan jonge vrouwen

WEESP Of je ze als jongeman in Weesp nu meteen voor het uitkiezen hebt is nog maar de vraag, maar feit is dat er in Weesp sprake is van een overschot aan jonge vrouwen. Dat heeft het CBS berekend. Weesp hoort bij de tien Nederlandse steden met het hoogste 'jonge vrouwen-overschot'.

Het CBS heeft gekeken naar het geslacht van bewoners van 20 tot en met 25 jaar. Voor Weesp telt deze groep opvallend veel vrouwen: tegenover elke honderd vrouwen staan 91 mannen. We scoren hiermee in de orde van studentensteden Groningen en Zwolle en staan op een achtste plaats van Nederland. Utrecht heeft het grootste vrouwenoverschot: tegenover elke honderd vrouwen staan slechts 73 mannen. Landelijk gezien staan er tegenover elke honderd vrouwen 103 mannen.


Rook- en stookverbod opgeheven

WEESP Na de regenval van de afgelopen dagen heeft de brandweer het rook- en stookverbod rond de natuur opgeheven.

Vanwege de aanhoudende droogte gold de afgelopen weken 'fase twee', de hoogste staat van paraatheid rond natuurbranden. Er mocht geen vuur worden gestookt of worden gerookt in en rond natuurgebieden als de Groene Punt en de Schansen. De regen zorgt ervoor dat het ergste gevaar is geweken. Wel blijft de brandweer oproepen tot voorzichtigheid.